Menu

Serieus gesprek op training

Een dag na het verlies tegen Feyenoord in de halve finale van de Amstel Cup werd er serieus getraind. Dit in tegenstelling tot anders na een wedstrijddag, want meestal is de basiself dan na een half uurtje wel klaar. De reserves werkten een normale training af met Jong Ajax. Gelukkig was er aan het eind van de ochtend even tijd voor wat anders.

Voor de warming-up begon werd de selectie in het midden van het trainingsveld bij elkaar geroepen. In een kring luisterden de Ajacieden zonder beweging naar wat hun coach hen te vertellen had. Ongetwijfeld werd de verloren strijd van de avond ervoor besproken. Na ongeveer een kwartier, niemand behalve Koeman had gesproken, werd de groep overgedragen aan Jambor voor een warming-up. Normaal gesproken gaan de Ajacieden die het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben gespeeld, even een balletje trappen met elkaar of volgt een oefening met afronden op doel. Deze ochtend echter niet. In een hoek van het veld moest de basiself geloven aan een aantal sprintoefeningen. De reserves, waaronder Zlatan, voegden zich bij Krol en Van 't Schip, voor een volwaardige training met Jong Ajax.

Ondertussen waren Wamberto en Akachar met fysiotherapeut hoogland op het veld gekomen. Na de warming-up voegde Bergdølmo zich bij de twee geblesseerden en hij liep met hen rondjes over de velden. Even later betraden ook Sikora, Galásek en De Jong het veld. Als laatste verscheen Pienaar met Haak. Trabelsi bleef binnen. Nog was het na de sprintoefeningen niet gedaan. Een rondo volgde, en daarna een partijtje op een klein veld met twee kleine doeltjes.