Menu

Serieuze gezichten bij uitlooptraining

De vaste supporters bij het trainingsveld keken er zelfs van op en die zijn toch wel wat gewend. ,,Wat een begrafenisstemming", constateerden zij toen de Ajacieden naar het trainingsveld liepen. Maar de spelers, normaal gesproken wel in voor een lolletje, hadden niet al te veel reden tot lachen na de wedstrijd van zondag.

Acht spelers van het basiselftal van het duel tegen FC Utrecht gebruikten de maandagochtendtraining om uit te lopen. Onder leiding van René Wormhoudt cirkelden ze keer op keer rond en over het veld. Doelman Maarten Stekelenburg had zich bij de keepersgroep gevoegd en Zlatan Ibrahimovic en de jarige Wesley Sonck (26 jaar) trainden vanwege klachten binnen.

De reserves van zondag moesten pittiger aan de slag dan de basisspelers. Na een rondo speelden zij zes partijtjes van drie minuten. Zdenek Grygera, Julien Escudé, Daniël de Ridder en Hans Vonk vormden de gele partij, terwijl Bogdan Lobont, Thomas Vermaelen, Yannis Anastasiou en Tom de Mul geen hesjes droegen. Wesley Sneijder stond het eerste duel van drie minuten buiten het veld. Hij was deze ronde reserve.

Met mooie goals, scherpe duels en fraaie schoten op de lat kregen de toeschouwers een interessante training voorgeschoteld. Na dik twintig minuten was het echter voorbij, ging de hand van Sneijder de lucht in - 'dé Winnaars' roepend - en nadat ze de spieren hadden losgelopen konden ook de reserves gaan douchen.

Dinsdag traint de selectie niet.