Menu

Serieuze maandagtraining

Normaal gesproken verlaten de Ajacieden die de dag ervoor in de basis stonden, de dag na de wedstrijd na een korte training het veld. De training was vanochtend kort zoals gebruikelijk, maar van het veld gingen ze niet. Langs de kant van het door pylonen afgezette kleine veldje, bleven zij naar de verrrichtingen kijken van hun teamgenoten die een volledige training kregen voorgeschoteld.

De tien Ajacieden die gisteren vanaf de eerste minuut tegen FC Utrecht aantraden liepen samen met John O'Brien een aantal grote ronden voordat ze in twee groepjes werden verdeeld voor een partijtje voetvolley. De Amerikaan deed daar niet aan mee, net zo min als Zlatan Ibrahimovic en Steven Pienaar. De laatste twee hadden een rondo met de reserves gedaan en meldden zich teglijk met de Amerikaan bij René Wormhoudt. De conditietrainer had een paar aardige loopoefeningen in gedachten voor het trio.

Ronald Koeman deelde zichzelf in bij Daniël de Ridder en Nigel de Jong voor het voetvolley. Waar zo'n partijtje normaal gesproken een ontspannen losmaken van de spieren is, ging het er onder toeziend oog van de trainer serieus aan toe. De Ridder kreeg een forse uitbrander van de trainer toen hij een bal die eigenlijk uit was, toch binnen probeerde te houden en vervolgens het punt verloor. Geen gelach en vrolijke gezichten dus op maandagmorgen, het dubbele verlies van de afgelopen week is hard aangekomen.

Toen de wedstrijd eenmaal uit de benen was gevolleyd keerden zij nog niet terug naar de kleedkamers. Langs de lijn van het uitgezette veldje bleven zij kijken hoe de reserves van zondag een fel partijtje drie tegen drie deden. Met strakke gezichten liepen de eersten na een dik uur pas richting de douche.