Menu

Serieuze training voor cruciale wedstrijd

Tijdens de laatste training voor het laatste duel in de UEFA Champions League van Ajax, woensdagavond tegen FC Bayern München, stond de ernst van de gezichten van de Ajacieden te lezen. Ze kregen dan ook een pittige training voorgeschoteld.

Overwinteren in Europa of niet, dat is zo'n beetje wat er op het spel staat woensdag. En het forse verlies in Duitsland tegen Bayern is nog niet vergeten. Daarom werd er hard getraind dinsdagochtend.

De training begon ontspannen met een partijtje 'overkoppen', waarbij de bal niet met de voet geraakt mag worden, gevolgd door een paar sprintoefeningen.

Tijdens de partij, net als maandag negen tegen negen, lag het tempo hoog. De Ajacieden maakten een felle indruk, eisten de bal op, corrigeerden elkaar en schakelden snel om. Na drie partijtjes van een minuut of tien, kwamen de corners en andere standaardsituaties aan bod.

Voorzetten van de linker- en rechterkant moesten door drie aanvallers en twee verdedigers worden verwerkt. Vervolgens moesten vrije trappen van beide flanken door een aanval van vijf worden afgewerkt.

Mauro Rosales verliet de training iets voor het einde. De Argentijn had wat last van zijn voet tijdens het schieten en mocht iets eerder dan de rest uitlopen. De selectie vertrekt halverwege de middag richting Noordwijk, om zich daar optimaal voor te bereiden op de wedstrijd van morgen.