Menu

Sfeerteam verrast Ajax-fans tijdens jubileumwedstrijd

Het sfeerteam komt met een verrassing bij de jubileumwedstrijd. Op woensdag 20 december onthullen zij tijdens de rust van Ajax - Panathinaikos een speciaal vervaardigde versiersel langs de gehele betonnen rand van de tweede ring in het stadion. De Amsterdam Arena, Supportersvereniging Ajax en de club zelf stelde budget beschikbaar om het stadion meer rood en wit te laten ademen.

De replay van Ajax - Panathinaikos wordt niet zomaar een voetbalwedstrijd tussen de oude en nieuwe elftallen van Ajax en Panaithinakos, de eerste tegenstander die Ajax wist te verslaan in een Europese finale. Rondom de jubileumwedstrijd zijn namelijk diverse activiteiten georganiseerd. Bij binnenkomst worden alle bezoekers verrast op vlaggetjes, deelt de Supportersvereniging gratis een speciale editie uit van Ajax Life en nemen Dani, Gronkjaer en Laudrup -Ajacieden die de club verlieten- afscheid. Ook de afdeling merchandising bleef niet achter. In de official fanshops in het stadion is een nieuw classic shirt te verkrijgen, zonder merken en sponsornamen.

Het belangrijkste doel van het sfeerteam is om van de Amsterdam ArenA zo snel mogelijk een echt Ajax-stadion te maken. En daar begint het al aardig op te lijken. Niet alleen verwijst de prachtige rood-witte rand op de tweede ring aan de successen van vroeger en die nog moeten komen, maar krijgt de avond ook een supporterswaardige afsluiting. Na afloop steken 150 vrijwilligers op het veld fakkel af en sluit Ajax zijn eerste honderdjarige bestaan af met een spectaculaire lasershow.

De jubileumwedstrijd is het laatste evenement dat in het teken staat van Ajax 100 jaar. De avond begint om 19.45 uur.Er is stadionverkoop. Seizoenkaarthouders krijgen gratis toegang en hoeven niet eerst bij ticketbox een kaartje te halen.

Lees meer over Ajax-Panathinaikos