Menu
Sfeervolle afsluiting van het seizoen

Sfeervolle afsluiting van het seizoen

Het thema van de sfeeractie van de bekerfinale van afgelopen zondag was: Twee belevingen, een liefde: Ajax Amsterdam.

Hiermee werd bedoeld dat de F-side en VAK410 een verschillende manier van ondersteuning, stijl en beleving hebben (Engels en Italiaans) maar samen dezelfde passie delen en hier voor strijden, namelijk Ajax Amsterdam.

Ruim anderhalve maand geleden werden de eerste plannen gemaakt (dus lekker Amsterdams voordat we wisten of we de finale zouden halen) en werd begonnen met het maken van de schetsen en het bestellen van de materialen die nodig waren.
De maten kregen we door vanuit de kuip maar dit was niet helemaal accuraat. De doeken hadden een stuk groter gekund. Voortaan zullen we zelf de vakken die we tot onze beschikking hebben op gaan meten.
Op vak Y3 was een doek met de tekst: F-side 1976 met daarboven een megadoek met een groep F-siders uitgebeeld.


Op Y2 was de tekst Ajax Amsterdam sinds 1900 te lezen en hierboven was een megadoek met een elftalfoto van Ajax met de beker er voor.Op Y1 stond: VAK410 2001 op het doek en werd het geheel afgemaakt met een megadoek met daarop de ULTRAS van VAK410 met diverse vlaggen, bandieri's en sjaals. Het balustrade doek van maar liefst 100x2,20 meter met de tekst: "Twee belevingen, een liefde: Ajax Amsterdam"en de bekende logo's maakte het geheel compleet.
De geplande choreografie op de tweede ring werd helaas verboden omdat de vellen niet geïmpregneerd waren.Naast onze grote actie waren er in het stadion nog andere, voornamelijk pro Danny Blind doeken te zien. Samen de supporters die zich massaal in het wit-rood-wit hadden gekleed en de supportersvereniging die speciale shirt had laten maken voor de bekerfinale zag het er fantastisch uit!


Wij willen iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan deze en andere acties dit seizoen hiervoor bedanken en hopen dat we volgend seizoen weer op ieders steun en medewerking mogen rekenen.

Met dank aan Ineke voor de foto's.
Voor meer foto's, kijk op www.vak410.nl

Sfeerteam Ajax