Menu
Sfeervolle eerste open training Ajax

Sfeervolle eerste open training Ajax

Ajax begon woensdag met 23 spelers aan de eerste openbare training van het seizoen 2014-2015. Op de Toekomst juichten ruim 1.500 Ajax-supporters voor het eerst dit seizoen de spelers en staf toe. Tevens was er de mogelijkheid om met de vier laatste kampioensschalen op de foto te gaan en deelden de spelers na afloop van de training handtekeningen uit aan de veelal jonge fans.

Een dag eerder begon Ajax al achter gesloten deuren aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die groep van 19 man werd ditmaal uitgebreid met vier spelers uit Jong Ajax: Damon Mirani, Anwar El-Ghazi, Sheraldo Becker en Fabian Sporkslede. De nieuwelingen Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Nick Viergever waren net als gisteren wederom van de partij en toonden zich voor het eerst als Ajacieden aan het publiek.

De 1.500 toegestroomde Ajax-fans zagen de spelers eerst beginnen aan een warming-up. Nadat de spieren warm genoeg waren was het tijd voor korte sprintoefeningen over het veld. Daarna was het tijd om na enkele weken vakantie weer het balgevoel terug te krijgen. Met kleine passeerbewegingen, hooghouden en koppen speelden de Ajacieden elkaar de bal toe. Even verderop kregen de keepers Kenneth Vermeer en Peter Leeuwenburgh ballen op zich af van keeperstrainer Carlo l’Ami.

Na de technische hoogstandjes stond er een positiespel-oefening op het programma. Met korte passes werd er door het middenveld van een denkbeeldige tegenstander gesneden. Vervolgens was het tijd voor een klassieke Ajax-trainingsvorm: Inspelen, kaatsen, over de vleugels richting achterlijn en vervolgens strak voorgeven op de inlopende spitsen. Typische Ajax-aanvallen, alleen een tegenstander ontbrak. Zaterdag kan Ajax dezelfde aanvallen uittesten op een verdediging, dan is SDC Putten om 14:00 uur de tegenstander in het eerste oefenduel van het seizoen.

De training werd afgesloten met een partijvorm. In tegenstelling tot gisteren werd er nu wel gescoord, Ricardo Kishna en Lucas Andersen joegen de bal tegen het net. Na bijna twee uur trainen vond Frank de Boer het welletjes en kregen de supporters hun felbegeerde handtekeningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De open training begon met een ruime warming-up. De open training begon met een ruime warming-up.
Drie nieuwe aanwinsten op een rij: Nick Viergever, Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic. Drie nieuwe aanwinsten op een rij: Nick Viergever, Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic.
Voorafgaand aan de training konden de supporters op de foto met de vier kampioensschalen. Voorafgaand aan de training konden de supporters op de foto met de vier kampioensschalen.
Handtekeningensessie na afloop van de training. Aanvallers Kolbeinn Sigthórsson en Arkadiusz Milik zijn populair. Handtekeningensessie na afloop van de training. Aanvallers Kolbeinn Sigthórsson en Arkadiusz Milik zijn populair.
Richairo Zivkovic: stijlvol. Richairo Zivkovic: stijlvol.
Zivkovic deelt handtekeningen uit aan jonge Ajax-fans. Zivkovic deelt handtekeningen uit aan jonge Ajax-fans.
De nieuwe Thuis Trainingslijn van Ajax was verkrijgbaar bij de stand van de Official Ajax Fanshop. De nieuwe Thuis Trainingslijn van Ajax was verkrijgbaar bij de stand van de Official Ajax Fanshop.