Menu
Sfeervolle 'generale' in ArenA

Sfeervolle 'generale' in ArenA

Onder grote belangstelling heeft Ajax zaterdagochtend de laatste training op weg naar de kampioenswedstrijd afgewerkt. Liefst 3.500 supporters kwamen de dag voor Ajax - FC Twente naar de Amsterdam ArenA om de spelers succes te wensen. Hoogtepunt van de training was een wereldgoal van Jan Vertonghen die bal met buitenkant links in de kruising schoot.

Een daverend ‘Jantje Vertonghen!’, klinkt ritmisch van de tribunes. De aanvoerder van Ajax heeft zojuist voor het mooiste moment van de ochtend gezorgd. Als het officiële gedeelte van de laatste training erop zit, blijven er als altijd nog een aantal spelers hangen om wat vrije trappen te oefenen. Met gelegenheidskeeper Lorenzo Ebecilio op doel steelt de Belg de show. Op weergaloze wijze werkt hij de bal in het doel. Het vuistje van Vertonghen richting de supporters zegt genoeg: de leider van Ajax is er klaar voor.

De generale repetitie op weg naar Ajax - FC Twente gold voor zowel de spelers als de supporters. Terwijl Frank de Boer de laatste accenten op weg naar de kampioenswedstrijd aanbracht, lieten de Ajax-fans van zich horen. Er werd zelfs een zilveren schaal op de tribune gesignaleerd. En een aantal fraaie vlaggen waarop de Amsterdamse Andreaskruizen voor drie gouden sterren waren ingeruild. Het symbool van dertig kampioenschappen werd ondersteund door gezang van de supporters. Het ‘Kampioenen, kampioenen!’ en ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’ waren daarbij favoriet. Het belooft veel voor de kolkende en rood-wit gekleurde ArenA waarin Ajax zondag moet proberen de landstitel veilig te stellen.

Ook de spelers werden afzonderlijk toegezongen. Tot Maarten Stekelenburg aan toe, die samen met fysio Jos Kortekaas aan de overzijde van het veld aan zijn herstel werkte. Alle steunbetuigingen werden door de Ajacieden met applaus begroet. Als Ajax zondag van koploper FC Twente wint, is de eerste landstitel sinds 2004 een feit. In dat geval zal opnieuw Vertonghen voor het hoogtepunt van de dag zorgen als hij rond half vijf de schaal omhoog houdt. Nog één nachtje slapen…

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl

Al ver voor de training stonden er lange rijen voor de ingang van de ArenA. Al ver voor de training stonden er lange rijen voor de ingang van de ArenA.
De supporters zorgden voor veel sfeer tijdens de afsluitende training. De supporters zorgden voor veel sfeer tijdens de afsluitende training.
Er werd onder meer op vrije trappen getraind. Er werd onder meer op vrije trappen getraind.
Lorenzo Ebecilio strekt zich tot het uiterste. Lorenzo Ebecilio strekt zich tot het uiterste.
De Ajacieden bedanken de fans voor hun steun. Op naar zondag! De Ajacieden bedanken de fans voor hun steun. Op naar zondag!