Menu

Shevchenko matchwinnaar voor AC Milan

AC Milan won afgelopen weekend met 2-0 van Modena. Andriy Shevchenko scoorde beide doelpunten voor de Italiaanse tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League. Milan deelt de koppositie met het AS Roma van ex-Ajacied Cristian Chivu, maar staat tweede wegens een minder doelsaldo dan de Romeinen.

Juventus heeft zijn eerste nederlaag van dit seizoen in de Serie A geleden. Het bezoekende Inter, met Andy van der Meyde in de basis, rolde de Italiaanse koploper met 3-1 op. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz speelde een hoofdrol met twee
treffers.

AS Roma en AC Milan, die ook nog niet hebben verloren, profiteerden en passeerden de 'Oude Dame'. Roma is eerste door een beter doelsaldo. Juve volgt nu op één punt als derde.

Milan dankte weer eens veel aan Andriy Shevchenko, woensdag tegen Ajax ook al de doorslaggevende factor. De Oekraïnse aanvaller velde zondag Modena door tweemaal te scoren. Hij staat na elf wedstrijden al op twaalf doelpunten, meer dan de helft van de
totale Milanese productie tot dusver. Trainer Ancelotti begon opnieuw met Seedorf op het middenveld, naast Pirlo en Ambrosini. De Nederlander werd negen minuten na rust gewisseld voor Gatusso.

Roma versloeg Lecce koel en klinisch met 3-1. Mancini en de Noor Carew bepaalden de ruststand op 2-0. Totti besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief. Vlak voor het eindsingnaal werd Chevanton de eretreffer gegund.

Juventus kreeg na een snelle treffer van Cruz zaterdag geen poot aan de grond. De spits trof doel met een fraaie vrije trap. Inter, woensdag nog in eigen stadion in de Champions League door Arsenal vermorzeld met 5-1, speelde daarna een stuk efficiënter dan de koploper.

Cruz, vervanger van de geblesseerde Vieri, verdubbelde na de rust de voorsprong. Van der Meyde was al vervangen toen de jonge Martins er 3-0 van maakte. In de slotfase deed verdediger Montero nog iets terug voor de thuisclub. Het was voor het eerst in tien
jaar dat Inter op het terrein van Juventus won.