Menu

Shota Arveladze en Arie van Os vrij

Shota Arveladze en Ajax-penningmeester Arie van Os zijn woensdagavond door justitie vrijgelaten in de zaak omtrent het FIOD-onderzoek. Van Os en de Ajax-spits werden maandag, nadat de FIOD ´s morgens een inval had gedaan bij de Ajax-kantoren, aangehouden voor verhoor. Volgens het ANP zijn woensdagavond alle verdachten vrijgelaten.

De advocaat van Van Os vertelde dat Van Os in huiselijke kring wil bijkomen. Hij wenst geen contact met de media.

De FIOD viel maandagochtend binnen bij Ajax. De aanklacht luidde dat Ajax wordt verdacht van frauduleuze verrichtingen rond transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup. Ook Arveladze werd aangehouden voor verhoor.

Om acht uur kwam het bericht dat ook Shota Arveladze het bureau mocht verlaten. Met hem gaat het goed. Hij is nog net zo vrolijk als voorheen. Als alles goed gaat, vertrekt hij donderdag naar Georgie, waar het nationale team zaterdag tegen Italie speelt.

Het Sportjournaal wist te melden dat de vijfde verhoorde, naast Shota Arveladze, Arie van Os, Maarten Oldenhof en oud- NAC-voorzitter John Peek, de oudste broer van Shota Arveladze, Rezah, is. Ook hij is woensdagavond vrijgelaten.