Menu

Showtime

Het is weer showtime! Op het hoofdveld van de ArenA viert Shota Arveladze een doelpunt in een denkbeeldige wedstrijd. De Georgische spits wordt deze week onder handen genomen door assistent-trainer Bob Haarms.

Op het hoofdveld in ArenA voert Arveladze de beroemde oefeningen van Haarms uit. Het bankje, slalomen rond de pilonnen, koppen, het hele repertoire. Sinds vrijdag zijn ze samen aan de slag. Zondag kreeg Arveladze een dag vrij, om bij te komen. 'Het gaat steeds beter,' puft Arveladze tijdens een korte pauze. 'Ik ben zo lang geblesseerd geweest. Het lijkt wel een eeuw geleden.'

De laatste keer dat Arveladze in aktie kwam was als invaller tegen Den Bosch, 14 november vorig jaar. Twee dagen later werd hij aan zijn rechterknie geopereerd. Hierbij werden enkele losse fragmenten verwijderd. Zijn herstel duurt langer dan gedacht.

'Ik had verwacht al tijdens de winterstop weer fit te zijn,' aldus Arveladze. 'Pas vorige week kon ik weer met Haarms aan de slag. Ik moet vooral werken aan het terugkrijgen van het balgevoel. Af en toe voelt het net of ik met aardappels aan het voetballen ben.'

Zo ziet het er echter niet uit als je Shota aan het werk ziet. De spits pakt de bal op en slalomt vanaf de middenstip richting doel. Onderweg springt hij van links naar rechts en schermt met zijn lichaam de bal af voor de denkbeeldige tegenstanders. Dan laat Arveladze de bal met een knal in het net verdwijnen. Hij viert zijn doelpunt met zijn armen in de lucht en een vreugdesprong.