Menu
Siem de Jong is klaar voor PSV

Siem de Jong is klaar voor PSV

Siem de Jong kijkt uit naar PSV - Ajax. De aanvallende middenvelder weet wat de opdracht is in Eindhoven. ,,Wij moeten winnen”, aldus de 19-jarige voetballer.

Siem de Jong krijgt waarschijnlijk zaterdag te horen van trainer Adrie Koster of hij zondag tegen PSV in de basis begint. Siem de Jong krijgt waarschijnlijk zaterdag te horen van trainer Adrie Koster of hij zondag tegen PSV in de basis begint.

Scoren tijdens zijn competitiedebuut tegen Sparta, scoren tegen Feyenoord: Siem de Jong weet hoe hij de aandacht op zich gevestigd krijgt. Afgelopen zondag was het weer zo’n dag. Als vervanger van de zieke Kenneth Perez speelde hij een uitstekende wedstrijd tegen Excelsior. Op 'nummer 10' was hij verantwoordelijk voor de assists waaruit de 1-0 en de 3-0 werden gescoord. Vooral zijn werk bij de openingstreffer was fenomenaal. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en bediende met een heel fraai boogballetje Klaas Jan Huntelaar, die raak schoot. 's Avonds, tijdens de voetbalprogramma's op tv, werd meerdere malen de loftrompet gestoken over de talentvolle Ajacied. Het zag er zo mooi uit, dat het bijna leek alsof er ook een beetje geluk bij kwam kijken. ,,Nee, die pass was precies echt zo bedoeld”, blikt De Jong vrijdag na de training terug. ,,Toen ik de bal aannam, keek ik over mijn schouder en zag ik Klaas Jan al vrijlopen.”

Ondanks zijn prima optreden van afgelopen zondag is nog niet zeker of De Jong tegen PSV in actie komt. In de eerste plaats moet de wedstrijd doorgaan (de politie dreigt met stakingen) en daarnaast is Perez sinds twee dagen weer in training. ,,De trainer beslist natuurlijk wie er speelt”, zegt De Jong. ,,Ik kan daar nu nog niets over zeggen, ik weet ook niet hoe fit Kenneth precies is. Waarschijnlijk wordt het morgen tijdens de laatste training duidelijk hoe we gaan spelen.”

Of hij speelt of niet, De Jong kijkt uit naar de confrontatie van zondag. ,,PSV heeft zes punten voorsprong. Als we kampioen willen worden, moeten we zondag gewoon winnen”, zegt hij strijdlustig. ,,Dat betekent dat wij aanvallend zullen gaan spelen en dat PSV waarschijnlijk iets meer achterover kan leunen.” De thuiswedstrijd tegen PSV in januari kende een zelfde soort scenario. In de ArenA was Ajax beter maar werd het 0-2 voor de Brabanders. De Jong erkent het gevaar van de regerend landskampioen. ,,PSV is gewoon een gevaarlijke ploeg, die weinig kansen nodig heeft om toe te slaan." Toch lijken de Ajacieden vastbesloten niet twee keer in dezelfde val te lopen. Deze week spatte de energie eraf tijdens de trainingen van Ajax. ,,We hebben inderdaad fanatiek en hard gewerkt de afgelopen dagen", zegt De Jong. ,,Wij zijn er klaar voor."