Menu
Siem de Jong mee met Olympisch team

Siem de Jong mee met Olympisch team

Siem de Jong is door bondscoach Foppe de Haan alsnog opgeroepen voor de oefenwedstrijd van het Olympisch team in en tegen Italiƫ. De Ajacied vervangt Geert Arend Roorda, die een knieblessure heeft.

De Jong is de enige fulltime Ajacied in de selectie voor de wedstrijd, die dinsdag om 21.00 uur in het Italiaanse Ferrara wordt gespeeld. De door Ajax aan Willem II verhuurde doelman Kenneth Vermeer behoort ook tot de geselecteerde spelers.

Het Nederlands Beloftenteam (een schaduwteam van het Olympisch team) speelt woensdag in Lisse een oefenwedstrijd tegen Jong Denemarken. Bondscoach Hans Schrijver heeft vijf Ajacieden in zijn selectie: Murat Yildirim, Vito Wormgoor, Mitchell Donald, Jeffrey Sarpong en John Goossens. Rydell Poepon (ook door Ajax aan Willem II verhuurd) is ook van de partij tegen de Denen. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Christian Supusepa en Daley Blind spelen woensdag met Oranje voor spelers tot 19 jaar een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten uit Schotland. De aanvangstijd van het duel in Cumbernauld is 19.00 uur.