Menu
Siem de Jong opgeroepen voor Jong Oranje

Siem de Jong opgeroepen voor Jong Oranje

Siem de Jong kan vrijdag zijn debuut maken voor Jong Oranje. De middenvelder is door bondscoach Foppe de Haan bij de selectie gehaald voor het EK-kwalificatieduel met Macedonië.

Siem de Jong maakte dit seizoen al twee treffers voor Ajax 1. Hier juicht hij nadat hij Ajax tegen Sparta op 2-2 heeft gezet. Siem de Jong maakte dit seizoen al twee treffers voor Ajax 1. Hier juicht hij nadat hij Ajax tegen Sparta op 2-2 heeft gezet.

Het is de eerste keer dat bondscoach De Haan de Ajacied heeft opgeroepen. De Jong is overigens vanavond te gast in het programma Holland Sport (Ned 3, 20.25 uur), waar hij ongetwijfeld meer zal vertellen over de stroomversnelling in zijn carrière.

De wedstrijd tegen Jong Macedonië wordt gespeeld in Nijmegen en begint om 20.00 uur. Gregory van der Wiel heeft zich af moeten melden voor dit duel. Hij heeft nog te veel last van de knieblessure die hij opliep tegen Feyenoord. Naar verwachting is de verdediger zeker twee weken uit de roulatie.

George Ogararu, die zondag tegen Feyenoord uitviel met een lichte hersenschudding, is maandag afgereisd naar Roemenië. Hij hoopt in actie te kunnen komen voor Roemenië in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië.