Menu
Siem de Jong trefzeker voor Nederland B

Siem de Jong trefzeker voor Nederland B

Nederland B heeft in Kerkrade de oefenwedstrijd tegen Jong Italië met 1-1 gelijkgespeeld. Siem de Jong opende halverwege de eerste helft de score voor het team van bondscoach Johan Neeskens.

Siem de Jong juicht nadat hij gescoord heeft voor Nederland B. Foto: Pro Shots/Paul Röling Siem de Jong juicht nadat hij gescoord heeft voor Nederland B. Foto: Pro Shots/Paul Röling

De Jong kopte in de 25ste minuut fraai raak uit een voorzet van Gianni Zuiverloon. Italië maakte vlak voor rust gelijk via Giovinco. Naast De Jong hadden ook Rob Wielaert en Urby Emanuelson een basisplaats. Wielaert speelde de hele wedstrijd, De Jong alleen de eerste helft en Emanuelson kreeg een uur speeltijd. Doelman Kenneth Vermeer kwam niet in actie.

Niet alleen Siem de Jong, maar ook zijn broertje Luuk de Jong kwam dinsdag tot scoren. De spits van De Graafschap was trefzeker voor Oranje U19 in de oefenwedstrijd tegen Roemenië. Nederland keek in Rosmalen tot tien minuten voor tijd tegen een 0-2-achterstand aan, maar treffers van De Jong en Luis Pedro bezorgden het team van Wim van Zwam op de valreep een gelijkspel. Daley Blind deed aan de kant van Oranje de hele wedstrijd mee.

Toby Alderweireld verloor dinsdag in Mechelen met Jong België van Jong Zweden: 1-2. Vrijdag hadden de jonge Rode Duivels de eerste vriendschappelijke confrontatie tegen Zweden nog met dezelfde cijfers gewonnen. Maandagavond speelde België U19, met Jong Ajacied Danilo in de selectie, gelijk tegen Anderlecht U21. Die oefenwedstrijd eindigde in 3-3.