Menu
Siem de Jong 'wint' laatste training

Siem de Jong 'wint' laatste training

Ajax trainde woensdagochtend voor het laatst dit seizoen op de Toekomst. Traditiegetrouw werd de laatste training op feestelijke wijze afgesloten. Net als voorgaande jaren had Frank de Boer een parcours uitgezet. Dit keer kwam Siem de Jong als winnaar uit de bus.

Frank de Boer had tijdens de laatste training op de Toekomst 23 spelers tot zijn beschikking, waaronder jongelingen Kenny Tete en Riechedly Bazour. Jasper Cillessen, Daley Blind, Kenneth Vermeer, Davy Klaasen en Joël Veltman ontbraken. Zij moeten zich in Hoenderloo melden bij het Nederlands elftal voor de voorbereiding op het WK.

Voor de laatste training op de Toekomst was er speciaal een parcours vol bijzondere oefeningen uitgezet. Spelers moesten de bal onder andere in een container koppen of rechtstreeks vanuit een corner in het doel schieten. Ook het onderdeel ’latje trap’ kwam aan bod.

In totaal werden er 3 rondes afgewerkt. De speler die als eerste alle oefeningen foutloos uitvoerde won het parcours. De technische staf hield nauwlettend in de gaten of er niet vals gespeeld werd.
Lange tijd lag Mike van der Hoorn voorop, echter was het Siem de Jong die hem de laatste ronde inhaalde en het parcours won. Van blijdschap sprong hij Dennis Bergkamp om de nek. Titelverdediger Kolbeinn Sigthórsson eindigde niet op het podium. Mike van der Hoorn werd tweede, Mickey van der Hart werd derde. De top drie kreeg een verdiend applaus van de andere Ajacieden.

Donderdag vertrekt de selectie van Frank de Boer voor een trainingskamp (8-17 mei) naar Indonesië. Volg Ajax.nl voor al het laatste nieuws rond deze trip!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst

Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh lopen warm. Beide doelmannen zijn opgenomen in de selectie voor het trainingskamp in Indonesië. Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh lopen warm. Beide doelmannen zijn opgenomen in de selectie voor het trainingskamp in Indonesië.
De spelers moesten tijdens het parcours onder andere de lat zien te raken met de bal. De spelers moesten tijdens het parcours onder andere de lat zien te raken met de bal.
De bal moest tussen de twee afzetlinten door in het doel worden geschoten. De bal moest tussen de twee afzetlinten door in het doel worden geschoten.
Kopt Siem de Jong de bal in de container? Kopt Siem de Jong de bal in de container?
Ja dus! Siem de Jong kroonde zich uiteindelijk tot winnaar en vloog van blijdschap Dennis Bergkamp om de nek. Ja dus! Siem de Jong kroonde zich uiteindelijk tot winnaar en vloog van blijdschap Dennis Bergkamp om de nek.
Mike van der Hoorn werd tweede. Mickey van der Hart completeerde het podium met de derde plek. Mike van der Hoorn werd tweede. Mickey van der Hart completeerde het podium met de derde plek.