Menu
Siem en Luuk de Jong lanceren project

Siem en Luuk de Jong lanceren project

Siem de Jong heeft woensdagmiddag samen met zijn broer Luuk in Doetinchem het online platform ‘Jongsters’ gelanceerd. Met wekelijkse uitdagingen, sportief of maatschappelijk, worden ‘Jongsters’ letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht.

Ajax-aanvoerder Siem de Jong werd in september uitgeroepen tot Maatschappelijk Voetballer van het Jaar en een deel van de geldprijs die daarmee was gemoeid, wordt geïnvesteerd in het project. ,,Luuk en ik delen verschillende uitdagingen op het platform", zegt De Jong. ,,Jongsters laten via een foto of video zien hoe zij de uitdagingen volbrengen en kunnen daar punten mee verdienen. Jongsters met de meeste punten maken kans op mooie prijzen.”

Het platform werd woensdag door de voetbalbroers bij hun oude amateurclub DZC’68 in Doetinchem gelanceerd. Luuk de Jong, spits van Newcastle United: ,,We stimuleren kinderen om de wereld, dus hun buurt, om zich heen te verbeteren en daarmee zichzelf te ontwikkelen. Waarom? Omdat je met één stap extra zomaar het doel kunt bereiken en dan inziet dat initiatief nemen en ‘je best doen’ ontzettend leuk is. We vinden dat we daarin een voorbeeldrol hebben en willen graag een concrete bijdrage leveren aan de uitdagingen in de huidige maatschappij. Niet alleen in het veld, juist ook in de buurt, thuis of op school. Daarom zeggen we: Jongsters schoppen het verder!”

De lancering van De Jongsters vormde ook het startsein voor het eerste Jongsters-project: De Uitblinkers. Een project dat positief coachen beloont en door voetbalvereniging DZC’68 wordt geïmplementeerd.

Maar niet alleen Nederlandse kinderen profiteren van de inzet van Siem en Luuk de Jong. Zo is één van de eerste uitdagingen het zoeken van voetballen in je buurt. De verzamelde ballen worden geschonken aan kinderen in Brazilië.


Siem de Jong; Maatschappelijk speler van het jaar


Naar het platform De Jongsters