Menu
Siem wint met Jong Ajax van broer Luuk

Siem wint met Jong Ajax van broer Luuk

Jong Ajax heeft maandagavond een prima overwinning behaald. Op het FC Twente-trainingscentrum in Hengelo won het beloftenelftal van Ajax met 2-3 van de Jong FC Twente. Miralem Sulejmani scoorde twee keer.

Ze waren elkaar al vaker in een wedstrijd tegengekomen (De Graafschap – Ajax) en maandagavond was het opnieuw zo ver. Siem en Luuk de Jong stonden in Hengelo allebei op het wedstrijdformulier. Siem bij Jong Ajax en Luuk bij Jong FC Twente. Na negentig minuten ging Siem als winnende broer naar huis.

Met een onvervalste bliksemstart nam Jong Ajax al na tien minuten in een 0-2 voorsprong in Hengelo. Miralem Sulejmani zorgde in de openingsfase tot twee keer toe voor een bliksemschicht, waardoor Ajax een fijne avond tegemoet ging. De eerste treffer kwam na zeven minuten tot stand via een actie van de jonge Serviër over de rechterflank. Sulejmani trok naar binnen en haalde vervolgens met links uit: 0-1. Drie minuten later drukte de Ajacied - op aangeven van Siem de Jong - opnieuw af.

In het fraaie begin schuilde echter ook een gevaar, zo bleek in het verdere verloop van de eerste helft. Coach Pieter Huistra: ,,We namen iets te veel gast terug. Daardoor brachten we onszelf zo nu en dan in de problemen.” Het beste voorbeeld daarvan voltrok zich na een klein half uur spelen. Luuk de Jong profiteerde dankbaar van een miscommunicatie tussen Jong Ajax-keeper Vermeer en zijn ploeggenoten. Een verkeerde terugspeelbal werd dankbaar door de broer van Ajacied Siem de Jong binnengewerkt: 1-2.

Nog voor rust bracht het team van Huistra en trainer Fred Grim de marge weer terug naar twee doelpunten. Geoffrey Castillion ging een fraaie solo over de rechterkant aan, waarna de aanvaller met de buitenkant van zijn rechtervoet raak schoot. Het was een mooie beloning voor de fijne actie die eraan vooraf ging.

Dat Castillion uiteindelijk met slechts één doelpunt in de statistieken verdween was volgens Huistra vooral te wijten aan ‘pech’. Vlak voor rust zag de aanvaller een tweede treffer afgekeurd wegens buitenspel. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Castillion nog verschillende kansen, maar telkens stond de keeper of een verdediger hernieuwd succes in de weg.

Ook andere spelers van Jong Ajax slaagden er niet meer in te scoren. In de wedstrijd die op en neer golfde was de thuisploeg nog wel een keer trefzeker. Tien minuten voor tijd veroorzaakte Will een strafschop, die vervolgens door Twente benut werd: 2-3. In de slotseconden was de zege nog heel even in gevaar, maar een vrije trap van zo’n achttien meter veranderde tot geluk van Ajax niet in een doelpunt. Zo eindigde de broederstrijd tussen Siem en Luuk in een zege voor broer Siem.

Bekijk de samenvatting en reacties van onder meer Siem en Luuk de Jong op Ajax TV.