Menu

Siemens en Ajax ondertekenen contract

Siemens Mobile Telephones en AFC Ajax ondertekenden voorafgaand aan het duel tegen FC Twente op zondag 17 december een driejarig sponsorcontract.

De overeenkomst werd getekend door Cees Smaling (links) en Theo Ceesink, directeuren bij Siemens Nederland, en Arie van Eijden (midden), algemeen directeur Ajax. Foto Louis van de Vuurst

Belangrijk onderdeel van het sponsorcontract is een internationale WAP-service die Siemens opzet met Ajax. Ajax zal in samenwerking met Siemens het laatste clubnieuws en uitslagen van wedstrijden brengen. Voor de Ajax-fans is de planning dat zij binnen een half jaar gebruik van deze dienst kunnen maken. Voorlopig is dit alleen mogelijk voor de fans van Lazio Roma, Bayern München en Paris St. Germain.

Het contract met Ajax sluit voor Siemens naadloos aan op hun nieuwe Europese-strategie. Siemens Mobile Phones sloot dit jaar sponsorcontracten af met 23 Europese topvoetbalclubs, één nationaal elftal en twee nationale voetbalcompetities. De contracten werden alle afgesloten voor een duur van drie jaar.

Siemens wordt partner van Ajax. Eerder verbonden ABN-Amro, Adidas, Canal + en Mitsubishi Motors zich op deze wijze met de club.

Website Siemens Nederland