Menu
Sierhuis: ,,Een euforisch momentje"

Sierhuis: ,,Een euforisch momentje"

Kaj Sierhuis viel vrijdagavond in bij Jong Ajax tegen Telstar (2-1) en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. De topscorer van Ajax onder 19 was er logischerwijs content mee, maar besefte ook dat het een kleine stap in zijn uiteindelijke doel is: het halen van Ajax 1.

,,Dit is een euforisch momentje, toch een mijlpaal. Het voelt lekker om in het betaalde voetbal te hebben gedebuteerd. Ik ga hier zeker even van nagenieten”, vertelde Sierhuis. Om vervolgens na een korte stilte een grijns op zijn gezicht te toveren. ,,Eigenlijk is daar niet veel tijd voor. Het is nu half elf. Als ik thuis ben, ga ik bijna direct slapen. Morgen (zaterdag, red.) wacht alweer Vitesse 019. Dan wil ik er graag weer staan, dus ik heb mijn rust nodig.”

Kopduels
Sierhuis maakte een korte invalbeurt van een kwartiertje, voor hem lang genoeg om de verschillen tussen het jeugd – en seniorenvoetbal te kunnen duiden. ,,Ja, het is een stuk fysieker allemaal. Normaal win ik bij O19 vrij eenvoudig mijn luchtduels, nu won ik er moeite één.”

77. #JongAjax wisselt voor 3e keer. Na Savastano en Mazraoui komt ook Kaj Sierhuis binnen de lijnen. Het is zijn debuut in betaald voetbal.

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 november 2016

Toch was Sierhuis niet ontevreden over zijn bijdrage. Hoewel het maken van een goal – zijn handelsmerk in O19 – uitbleef, had hij zich toch kunnen laten gelden. ,,Ik bood Anwar (El Ghazi) twee goede kansen. Het was jammer dat hij ze niet verzilverde.”

Sierhuis hoopt de komende tijd vaker bij Jong Ajax te mogen aansluiten. ,,Dit smaakt natuurlijk naar meer. Het is ook afwachten wat de trainers willen, dat weet ik nog niet. Maandag speelt Jong Ajax weer, maar morgen eerst een wedstrijd met 019 bij Vitesse.” Eentje waarvoor Sierhuis wel even de knop moet omzetten. ,,Het zou raar zijn als je niet zou moeten omschakelen. Het is toch een ander niveau en een andere entourage op Papendal."

Dolberg
Uiteindelijk hoopt Sierhuis de stap naar Ajax 1 te maken. Dat het snel kan gaan, bewijst Kasper Dolberg, zijn voormalige teamgenoot die Jong Ajax oversloeg. ,,Het is geweldig om te zien dat een collega-aanvaller en iemand met wie ik vorig seizoen week in week uit heb getraind het nu zo goed doet. We wisten dat hij veel in huis heeft, al kwam het er vorig jaar nog niet altijd uit.”

Zou Sierhuis in de voetsporen van de Deen kunnen gaan treden? En is hij van hetzelfde niveau? ,,Dat vind ik lastig te zeggen. Ik denk dat Kasper voetballend verder is. We gaan het zien.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots