Menu
Sigthórsson geblesseerd in play-off

Sigthórsson geblesseerd in play-off

De eerste play-offwedstrijd om een WK-ticket tussen IJsland en Kroatië is op een deceptie voor Kolbeinn Sigthórsson uitgelopen. De Ajacied ging in de extra tijd van de eerste helft per brancard van het veld. Hij heeft schade aan zijn enkelband opgelopen. De ernst daarvan moet de komende dagen bij nader onderzoek worden vastgesteld.

Sigthórsson stond in Reykjavik in de basis van de eerste play-off tegen Kroatië. Maar in de blessuretijd van de eerste helft sloeg het noodlot toe en moest de Ajacied per brancard van het veld. In de tweede helft kreeg IJsland de volgende tegenslag te incasseren toen Skulason met een rode kaart moest vertrekken. Kroatië wist de overtal echter niet uit te buiten. In IJsland bleef het 0-0. Dinsdag staat de return in Zagreb op het programma.

Update: Er is zaterdag nog geen nieuws over de ernst van de enkelkwetsuur van Sigthórsson. Ondanks zijn blessure blijft de Ajacied bij zijn landgenoten en collega-internationals van IJsland. In Zagreb hoopt Sigthórsson getuige te zijn van een (mogelijk) historische kwalificatie; nooit eerder slaagde IJsland erin om het WK-podium te bereiken. Na de returnwedstrijd keert Sigthórsson terug naar Amsterdam.

Nicolai Boilesen scoorde voor Denemarken in het oefenduel met Noorwegen de winnende treffer. De Denen, waarbij Viktor Fischer in de zestigste minuut binnen de lijnen kwam, grepen de 2-1-overwinning in de laatste minuut. Voormalig Ajacied Christian Eriksen viel geblesseerd uit.

Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Elton Acolatse beten zich met Oranje o/19 vast op Wales. Riedewald en Acolatse hadden een basisplaats, Bazoer viel in de 68e minuut in. Gescoord werd er niet. Maandag sluit Oranje o/19 het eerste kwalificatietoernooi voor het EK af met een duel tegen gastland Georgië.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst