Menu
Sigthórsson geniet van rentree

Sigthórsson geniet van rentree

Als de maandagochtend op zijn einde loopt is voor Kolbeinn Sigthórsson Het Grote Moment daar. Luttele tellen nadat de IJslander het kleedkamergebied heeft verlaten, drukt Sigthórsson zijn kicksen voor het eerst in vijf maanden weer in het gras van de Toekomst. De langverwachte, eerste trainingssessie kan beginnen.

Op 5 oktober 2011 was het bericht op Ajax.nl waarin Sigthórsson de hoofdrol speelde minder vrolijk makend. ‘Kolbeinn Sigthórsson is tot en met de winterstop uitgeschakeld. Bij onderzoek van de geblesseerde rechterenkel werd een 'vermoeidheidsbreuk' geconstateerd.’

Kort na de vijfde oktober was al duidelijk dat de aanvaller meer tijd nodig zou hebben voor herstel. De revalidatie speelde zich de voorbije maanden vooral af buiten bereik van de camera’s. Sigthórsson werkte dagelijks (vooral) in het krachthonk en in de sportzaal van de Toekomst aan zijn herstel.

De eerste schreden in de buitenlucht, in trainingspak en onder begeleiding van fyiostherapeut Pim van Dord, doen de IJslandse Ajacied deze maandag zichtbaar goed. Na afloop van zijn eerste hersteltraining ‘buiten’ bevestigt Sigthórsson dat beeld. ,,Het voelde geweldig om weer buiten te trainen’’, kijkt Sigthórsson terug als zijn eerste sessie met Ajax-fysio Van Dord is afgerond. Speler en fysio zijn bijna drie kwartier bezig geweest. Na de warming-up kwam ook de bal eraan te pas in de oefenstof van Van Dord. Sigthórsson genoot na zijn laatste balcontacten tijdens FC Groningen – Ajax (het duel waarin hij geblesseerd raakte) ook vooral van de baloefeningen op deze in vele opzichten zonnige dag. ,,De bal voelde weer goed. Nu moet ik de laatste stappen maken. Gelukkig ziet het er nu goed uit.’’

Kolbeinn Sigthórsson kan ook weer voluit schieten. Kolbeinn Sigthórsson kan ook weer voluit schieten.

Sigthórsson beseft dat hij nog de broodnodige individuele trainingen te gaan heeft. Als hij daarna de trainingen in groepsverband doorstaat, komt een échte rentree in Ajax 1 pas in zicht. Het zijn in het kort de ‘laatste stappen’ die moeten worden gezet. ,,Ik verwacht trouwens dat ik eerst mee zal spelen met Jong Ajax. Daarna zien we wel hoe het gaat. Er is daarom ook nog geen datum te noemen voor een rentree. Ik wil graag zo snel mogelijk weer spelen.’’

Of en hoeveel duels de aanvaller van waarde kan zijn in deze beslissende fase van het seizoen is afwachten. ,,Als het zo door gaat kan het een goed seizoen worden’’, stelt Sigthórsson met een big smile die vooral verwijst naar de titelkansen van Ajax. De Amsterdammers nestelden zich afgelopen weekeinde op plek twee in de Eredivisie. ,,Een van de lastigste dingen als je geblesseerd bent is toekijken. Eenmaal fit hoop ik het team te helpen. Nogmaals: ik hoop er zo snel mogelijk weer bij te zijn. Maar daarbij een datum of een wedstrijd noemen kan nog niet.’’

Bekijk vanavond op Ajax TV het uitgebreide interview met Kolbeinn Sigthórsson. Hierin blikt hij ook terug op de moeilijke maanden van zijn revalidatie.

Tekst en foto’s: Ajax.nl/Ronald Jonges

De IJslandse Ajacied trainde maandag samen met fysio Pim van Dord. De IJslandse Ajacied trainde maandag samen met fysio Pim van Dord.
Sigthórsson genoot tijdens zijn eerste buitentraining in vijf maanden vooral weer van 'de bal'. Sigthórsson genoot tijdens zijn eerste buitentraining in vijf maanden vooral weer van 'de bal'.
De aanvaller is hersteld van de vermoeidheidsbreuk in zijn rechterenkel. De aanvaller is hersteld van de vermoeidheidsbreuk in zijn rechterenkel.
Ook het conditionele aspect bleef niet onderbelicht.. Ook het conditionele aspect bleef niet onderbelicht..
Bekijk het interview met Kolbeinn Sigthórsson vanavond ook op Ajax TV. Bekijk het interview met Kolbeinn Sigthórsson vanavond ook op Ajax TV.