Menu
Sigthórsson kijkt uit naar debuut

Sigthórsson kijkt uit naar debuut

Kolbeinn Sigthórsson heeft zijn eerste trainingsweek bij Ajax achter de rug. Tijdens het trainingskamp in Duitsland zette de IJslandse spits de eerste stappen op weg naar zijn debuut. Zaterdag tegen 1. FC Nürnberg hoopt hij zijn officieuze debuut als Ajacied te maken. De international kijkt uit naar dat bijzondere moment.

Sinds een week draait alles in het leven van Sigthórsson om Ajax. Een week nadat hij zijn krabbel onder een meerjarig contract zette, begon hij afgelopen maandag aan zijn eerste training bij Ajax. Na de eerste trainingsweek aast hij nu op zijn eerste minuten in het shirt met rugnummer 9. De voormalige aanvalsleider van AZ is er klaar voor. ,,Ik ga zeker genieten van mijn eerste minuten als spits van Ajax.”

‘Genieten’ is een terugkerend thema bij de 21-jarige IJslander. Ajax verwacht veel van hem en hij verwacht ook veel van zichzelf. Maar bovenal verstaat hij de kunst om van de bijzondere momenten bij Ajax te genieten. Zo heeft hij veel plezier beleefd aan de gesprekken met zijn Scandinavische teamgenoten. Met name Christian Eriksen is vanwege de (jeugd)interlands tussen IJsland en Denemarken inmiddels een goede bekende van hem. ,,En ook ‘Miki’ Sulejmani heeft me deze week erg geholpen. Hij was in Duitsland mijn kamergenoot. We hebben veel over Ajax gepraat.”

,,Je kan merken dat De Boer een topverdediger is geweest." ,,Je kan merken dat De Boer een topverdediger is geweest."

Sigthórsson heeft de afgelopen dagen ook plezier beleefd aan de duels met trainer Frank de Boer. ,,Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de trainer zo veel en fanatiek meedoet met de training. Aan alles kan je zien dat Frank de Boer een wereldtopper is geweest. Voor mij als spits is het natuurlijk extra leuk om duels met je eigen trainer uit te vechten. Op de trainingen moet je toch laten zien wat je kan.”

De duels met De Boer waren allesbehalve makkelijk, zo bekent Sigthórsson. ,,Bij het positiespel is hij echt heel sterk. En verder laat hij tijdens het partijspel vooral de bal het werk doen. Hij probeert fysieke duels zoveel mogelijk te vermijden. Daaraan kan je zien dat hij een topverdediger is geweest. Hij verdedigt gewoon slim.” Naast de lessen van De Boer heeft de Scandinaviër ook veel opgestoken van assistent-trainer Hennie Spijkerman. ,,Hij praat ontzettend veel tijdens de training. Daar steek ik veel van op. Ik zie Ajax echt als een school waar ik heel veel kan leren.”

Als het gesprek op zijn eerste minuten in Ajax 1 komt, breekt een glimlach door. ,,Hopelijk krijg ik zaterdag tegen 1. FC Nürnberg al wat speelminuten. Het zal een mooi moment worden met nummer 9 op mijn rug en de drie sterren boven het Ajax-logo. Ik zal die eerste minuten heel erg koesteren en er ook bewust van gaan genieten.”

Tekst: Ajax.nl/ Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

,,Ik zie Ajax als een school waar ik heel veel kan leren." ,,Ik zie Ajax als een school waar ik heel veel kan leren."