Menu
'Sigthórsson laat zich gelden'

'Sigthórsson laat zich gelden'

Nadat Ajax vorige week zondag het 32e landskampioenschap al in de wacht sleepte, waren de maandagochtendkranten niet meer zo gericht op de Amsterdammers. Ajax won de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-2 bij FC Groningen, maar de focus lag toch meer bij het stoppen van PSV'er Mark van Bommel.

Ook in het sportkatern Sportwereld van het AD nauwelijks nog aandacht voor Ajax. Natuurlijk staat de wedstrijd tegen Groningen wel beschreven, maar vooral vanuit het perspectief van Gronigen en verdediger Virgil van Dijk. Want ondanks de nederlaag mag Groningen wel play-offs spelen. ‘Een klein uurtje na het eenzijdige duel met Ajax (0-2) speelde er een glimlach op het gezicht van Virgil van Dijk. De vraag aan de Groningse speler van het jaar was welke gedachte er bij hem zou zijn opgekomen als iemand drie maanden geleden had beweerd dat zijn team de play-offs zou gaan spelen. ,,Dan had ik gedacht dat ‘ie play-offs tegen degradatie bedoelde.”’

In het artikel in Telesport , de sportbijlage van De Telegraaf wordt al verder gekeken dan dit seizoen. Het accent ligt daar op het mogelijke vervolg van de carrière van Christian Eriksen in Duitsland. Eriksen zelf zegt wel bij Borussia Dortmund te passen. ‘Waar FC Groningen - Ajax waarschijnlijk het laatste duel in een Ajax-shirt voor Eriksen was, weet Kolbeinn Sigthórsson dat er voor hem nog veel moeten volgen in Amsterdamse dienst. Het optreden in het hoge noorden was indrukwekkend genoeg. Zijn treffer tegen de Groningers was in de achtste minuut - na een perfecte pass van Daley Blind - niet meer dan het logische gevolg van de krachtsverhoudingen.” In het midden van de krant de einduitslag van het klassement van Voetballer van het jaar. Vier Ajacieden zijn opgenomen in het beste elftal van het seizoen 2012-13 met daarin Christian Eriksen als Ajacied met de meeste punten, 201. Dat levert hem een tweede plaats op achter Wilfried Bony. Toby Alderweireld, Daley Blind en Kenneth Vermeer komen ook in het elftal voor, terwijl Siem de Jong op een zesde plaats eindigde in het eindklassement maar zichzelf niet terugvindt in het beste team omdat het middenveld al is opgevuld met Van Ginkel van Vitesse en Djuricic van Heerenveen die hoger op de eindranglijst stonden dan de aanvoerder van Ajax.

‘Sigthórsson laat zich gelden’, constateert het Noordhollands Dagblad . ‘Vermoeid maar voldaan zocht Kolbeinn Sigthórsson gistermiddag in deEuoroborg de kleedkamer van Ajax op. De spits kon na de zege op FC Groningen (2-0) terugkijken op een geslaagd optreden. Zoals het een aanvalsleider betaamt, opende hij de score. Met een diagonale schuiver gaf hij trainer Frank de Boer een helder signaal. In de zomer hoeft de club niet op zoek naar een doelpuntenmaker.”

In de Volkskrant wel een grote foto van de wedstrijd. Daarin torent oud-Ajacied Marco Bizot als keeper van Groningen boven Kolbeinn Sigthórsson uit. En ook in dat verhaal worden louter de spelers van Groningen aan het woord gelaten. Bizot hoopt op een uitverkiezing voor het EK met Jong Oranje in Israël. ‘,,Nu heb ik zestien wedstrijden gekeept en ik heb het gevoel dat ik elke keer opnieuw wat leer”, zei Bizot. ,,Je went aan je basisplaats, het gaat op een gegeven moment vanzelf. Het was natuurlijk speciaal nu tegen Ajax te keepen, omdat ik daar vandaan kom. Maar tijdens de wedstrijd zit dat niet continu in je hoofd.”

Tekst en foto: Ajax.nl