Menu
Sigthórsson: 'Lasse gaat het doen tegen PSV'

Sigthórsson: 'Lasse gaat het doen tegen PSV'

Kolbeinn Sigthórsson bewaart uitstekende herinneringen aan zijn wedstrijden als Ajacied tegen PSV. Vooral aan de editie in het seizoen 2013-2014, toen hij met een prachtige kopbal de wedstrijd in de ArenA besliste: 1-0. We belden met de IJslandse aanvaller voor een korte voorbeschouwing op de topper van zondag.

Hi Kolbeinn, tijd geleden! Hoe gaat het met je?
"Het gaat goed. Ik ben weg bij Nantes, maar ik verwacht snel te tekenen bij een nieuwe club. Ik heb niet veel gespeeld de afgelopen tijd, maar ik ben weer fit. Ik werk iedere dag met een personal trainer om in shape te blijven. Ik voel me heel sterk en ik ben pas 29 dus ik kan nog mooie dingen laten zien."

Volg je Ajax nog een beetje?
"Natuurlijk. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. We zijn 3 keer kampioen geworden, mijn dochter is in Amsterdam geboren. Natuurlijk, ik was ook vaak geblesseerd, maar verder: alleen maar goede herinneringen. En ik heb ook nog regelmatig contact met de jongens van die lichting."

'Ik denk dat Ajax nog verder kan komen in de Champions League'

"Dit seizoen heb ik Ajax vooral in actie gezien in de Champions League. Het is ongelofelijk dat ze in de kwartfinale staan. Maar als je kijkt naar hoe goed ze spelen, zoals in Bernabéu bijvoorbeeld, is het eigenlijk ook weer geen verrassing. Ajax heeft gewoon een heel sterk team. Ik denk dat ze nog verder kunnen komen. Dit elftal kan de finale halen, waarom niet?"

Zondag Ajax – PSV. Heb je goede herinneringen aan deze wedstrijd?
"Ajax – PSV is een van de grootste wedstrijden in Nederland, vergelijkbaar met de Klassieker. Ik heb een paar keer gescoord tegen PSV. Mijn laatste goal herinner ik me nog heel goed. Seizoen 2013-2014. Een mooie aanval, een top class voorzet van Lasse Schöne vanaf rechts en ik raakte de bal perfect met mijn hoofd: 1-0, de winnende. PSV stond al ver achter ons, en na die wedstrijd waren ze knock-out in de titelrace."

Kolbeinn Sigthórsson kopt Ajax naar de zege in 2014.

Ga je zondag kijken?
"Ja, ik wil de wedstrijd heel graag zien. Het verschil is nu 5 punten, dus Ajax moet gewoon winnen, en de druk weer opvoeren. It’s time to bring de Schaal back to Amsterdam.''

Durf je je te wagen aan een voorspelling?
"Het wordt… 1-0. Een vrije trap van mijn Scandinavian brother Lasse Schöne. Hij heeft het al vaak genoeg laten zien dit seizoen, en zondag gaat hij het weer doen."

Goals Kolbeinn vs PSV

2011 - 2012 PSV - Ajax (2-2) 1 x ⚽️
2012 - 2013 PSV - Ajax (2-3) 1 x ⚽️
2013 - 2014 Ajax - PSV (1-0) 1 x ⚽️

Bekijk ook: Ajax - PSV vorig seizoen: 3-0

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst