Menu
Sigthórsson scoort bij rentree

Sigthórsson scoort bij rentree

Jong Ajax heeft maandagavond een 1-4 zege op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam geboekt. Op Het Kasteel ging veel aandacht uit naar Kolbeinn Sigthórsson die na een klein halfjaar blessureleed zijn rentree maakte. De 22-jarige IJslander speelde een helft en scoorde bovendien de tweede treffer van Jong Ajax. Nicolás Lodeiro (2x) en aanvoerder Yener Arica maakten de overige Ajax-goals.

Sigthórsson speelde sinds 2 oktober 2011 geen wedstrijd meer voor Ajax. Die dag viel hij tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen al na 19 minuten uit met een vermoeidheidsbreuk in zijn rechterenkel. Na een lange revalidatieperiode hervatte de IJslandse spits twee weken geleden de groepstraining bij Ajax. Het vormde een mijlpaal na al het blessureleed dat hem lange tijd aan de kant hield. Door de klachten aan zijn enkel heeft Sigthórsson sinds zijn overstap van AZ pas elf officiële wedstrijden (vijf goals) voor Ajax 1 gespeeld.

Kolbeinn Sigthórsson maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax. Kolbeinn Sigthórsson maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax.

Maandagavond mocht hij eindelijk weer minuten maken; en hoe. Zoals het een echte spits betaamt scoorde hij direct bij zijn terugkeer. In de 37e minuut schoot hij Jong Ajax naar een 0-2 op voorsprong op Het Kasteel. Tien minuten eerder had Yener Arica de score had geopend. De aanvoerder kopte uit een hoekschop raak. Dankzij die twee goals zat Jong Ajax halverwege op rozen. Maar veel belangrijker: Sigthórsson had zijn eerste speelminuten weer in de benen, zo zag ook Frank de Boer, die aandachtig toeschouwer was in Rotterdam.

Bij Jong Sparta deden een aantal oude bekenden mee. Ruud Kras en Tom Overtoom kwamen veel oud-collega's uit hun tijd bij Ajax tegen. Omgekeerd trof reserve-doelman Warner Hahn zijn oude teamgenoten van Sparta. Jong Ajax-coach Gery Vink deed in Rotterdam onder meer een beroep op de A-junioren Mike Busse en Bas Kuipers. Verder deden naast Sigthórsson ook Nicolás Lodeiro, Aras Özbiliz en Thulani Serero mee.

In de tweede helft werd Sigthórsson afgelost door Darren Rosheuvel. Door die omzetting nam Nicolás Lodeiro de taken in de punt van de aanval over. Na een kwartier zette de Uruguyaan zijn handtekening onder de derde goal van Jong Ajax. Nadat Arica binnen het strafschopgebied was neergehaald verzilverde Lodeiro de toegekende strafschop: 0-3. In het restant van de tweede helft scoorde de thuisploeg nog een keer tegen via aanvoerder Jeremy de Nooijer. Het laatste woord was echter alsnog aan Lodeiro. Met bekeken stiftbal bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Sigthórsson was na afloop uiteraard de gelukigste man op Het Kasteel. ,,Ik ben heel blij dat ik vanavond weer heb kunnen spelen. Ook mooi dat ik gelijk gescoord heb. Na een helft vond ik het wel goed geweest. Ik moet langzaam weer beginnen."

Jong Ajax speelt deze week nog een wedstrijd. Donderdagavond speelt het team van Gery Vink thuis tegen Jong NEC. Volgende week maandag gaat Jong Ajax op bezoek bij de beloften van Heracles Almelo. Beide competitieduels beginnen om 18:30 uur.

Bekijk dinsdag de samenvatting en uitgebreide reactie van Kolbeinn Sigthórsson op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst