Menu
Sigthórsson wil eindelijk spelen tegen AZ

Sigthórsson wil eindelijk spelen tegen AZ

Kolbeinn Sigthórsson kijkt reikhalzend uit naar de seizoensouverture tegen AZ. De 22-jarige aanvaller van Ajax stond in de vorige jaargang lange tijd buitenspel vanwege een enkelblessure en miste daardoor onder meer alle duels met zijn vorige club.

Als er iemand reikhalzend uitkijkt naar de competitiestart, dan is het Kolbeinn Sigthórsson wel. En al helemaal omdat zijn oude club AZ de tegenstander is in de Amsterdam ArenA. ,,Ik heb vorig seizoen drie wedstrijden tegen AZ gemist", doelt de spits op de krachtmetingen in de competitie en het bekertreffen. ,,Daarom is het nu tijd om vanaf het begin te starten."

De IJslander vindt het ook speciaal om tegen AZ aan te treden. ,,Tuurlijk. Ik heb daar vier jaar gespeeld en heb goede en minder goede tijden meegemaakt." Daarnaast is de ontmoeting in de ArenA een weerzien met zijn goede vriend en oud-collega Johann Berg Gudmundsson. ,,Met hem heb ik nog steeds goed contact en we zien elkaar geregeld. Ik ken hem al vanaf mijn vierde. We speelden in IJsland vaak één-tegen-één op straat." Op de vraag wie bij deze tweestrijd doorgaans de bovenliggende partij was, antwoordt Sigthórsson resoluut. ,,Ik denk dat ik negentig procent van deze potjes heb gewonnen."

,,We zitten goed in ons vel en hebben een prima voorbereiding achter de rug. Hopelijk kunnen we dat tegen AZ laten zien." ,,We zitten goed in ons vel en hebben een prima voorbereiding achter de rug. Hopelijk kunnen we dat tegen AZ laten zien."

Hoewel AZ deze zomer onder anderen Brett Holman, Rasmus Elm en Simon Poulsen kwijtraakte twijfelt Sigthórsson niet aan de sterkte van de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. ,,AZ raakt altijd spelers kwijt, maar toch hebben ze elk jaar weer een goede ploeg. Ik vind het ook knap dat ze vorig seizoen vierde werden en tot het einde meededen." Tevens hielden de Alkmaarders Ajax zowel uit als thuis op een gelijkspel en wonnen ze in het bekertoernooi. ,,We hadden problemen met AZ", blikt Sigthórsson terug op vorig seizoen, zijn eerste in Amsterdamse dienst. ,,Dat kwam omdat zij ons spel kennen en fysiek sterk zijn."

Sigthórsson zelf is ook fysiek op de weg terug. De international bracht vorige week uit voorzorg een tweedaags bezoek aan een chiropractor in zijn geboorteland. ,,Ik ken hem van vroeger en heb goede ervaringen met hem. Daarom heeft hij mijn rug en hamstring behandeld. Ik voel me goed en kan niet wachten om tegen AZ te spelen."

De verwachtingen voor zondag zijn bij Sigthórsson hooggespannen. ,,Ik verwacht een mooi duel. We zitten in elk geval goed in ons vel en hebben een prima voorbereiding achter de rug. Hopelijk kunnen we dat tegen AZ laten zien." Tot slot laat de Scandinaviër nog even zijn licht schijnen over de mogelijke interesse van andere clubs. ,,Ik ben net bij Ajax, dus waarom zou ik weg moeten?"

De topper Ajax - AZ begint zondag om 16:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor dit duel geldt er een ClubCard-verplichting (4 op 1).

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Pro Shots (boven) en Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je tickets voor Ajax - AZ online