Menu

Sikora: Eindelijk weer op het veld!

De meeste Ajacieden zijn, zoals bekend, in Portugal op trainingskamp. Victor Sikora en John O'Brien zijn daar helaas niet bij, zij zijn achtergebleven om te herstellen van blessures. Op het trainingsveld en op een kunstgrasveldje binnen hopen ze fit te worden om zich, als het trainingskamp is afgelopen, zo snel mogelijk weer bij de groep te voegen.

In december raakte Viktor Sikora geblesseerd aan zijn rechterknie. Een operatie volgde en de schatting was dat de revalidatie ongeveer zes weken in beslag zou nemen. Maandagochtend stond Sikora voor het eerst weer op het veld. Hij had goed nieuws: het herstel gaat voorspoedig.

,,Ik sta eindelijk weer op het veld!", jubelde de aanvaller. ,,Het was de eerste keer vandaag dat ik op het veld kon trainen. In de winterstop ben ik op vakantie gegaan, maar ik heb elke dag voor mezelf aan krachttraining gegaan. Jochem van der Hoeven van Fortuna Sittard, zat op hetzelfde vakantie-adres, dus met hem dook ik elke dag even het krachthonk van het hotel in. De medische staf van Ajax was dik tevreden toen ik me weer meldde in de Arena."

De training duurde ongeveer drie kwartier. Sikora moest verschillende loopoefeningen doen. ,,Alleen bij oefeningen waarbij ik volledig moest aanzetten, sprinten dus, had ik nog last. Morgen gaan we ook wat duurlopen doen, het is afwachten hoe dat gaat."

De vleugelspeler hoopt zich weer bij de groep te voegen als die terug is van het trainingskamp. Althans, voor het loopgedeelte, want hij denkt dat het nog wel een week langer kan duren eer hij met de bal aan de slag kan. ,,Mijn knie reageert goed, ik heb nog niet een keer vocht in het gewricht gehad. Ik hoop begin februari alles weer te kunnen doen, ik wil zo snel mogelijk fit zijn natuurlijk. We spelen 9 februari de Klassieker, die moet ik toch meemaken...", zei hij hoopvol.

John O'Brien is al wat langer uit de running. Wat leek op een achillespeesblessure die snel zou genezen, bleek een hardnekkige kwetsuur waar de Amerikaan niet zomaar van af was. Al sinds 21 september heeft hij geen wedstrijd meer gespeeld. Maar is er een verbetering merkbaar.

Ook O'Brien slaakt een zucht van verlichting. ,,Ik ben eindelijk verder dan die rondjes lopen! De oefeningen die ik nu doe zijn iets meer gericht op voetbal. Soms mag ik een oefening met bal doen. Morgen ga ik op kicksen trainen, vandaag heb ik op kunstgras getraind, op gewone loopschoenen."

Een week geleden kende O'Brien een kleine terugslag. Maar nu merkt de Amerikaan alleen maar verbetering. ,,Het is een enorm verschil met drie weken geleden. Ik heb tijdens de winterstop op vakantie dan ook veel getraind. In Amerika kennen we maar een Kerstdag, dus heb ik, op die ene dag na, elke dag getraind. Ik heb veel loopwerk gedaan. Ik had een heel schema mee gekregen van Ajax en daar heb ik me goed aan gehouden. Ik ben erg opgelucht dat het nu beter gaat."

De Ajacied heeft geen datum in zijn hoofd wanneer hij weer met de groep mee mag doen. ,,Ik hoop binnenkort fit te zijn, maar ik gok niet op een dag. De dag dat ik met de groep mee kan doen, komt nooit snel genoeg", zucht hij.