Menu

Sikora extra gedreven voor duel tegen Vitesse

Victor Sikora vertrok in de voorbereiding op dit seizoen na lang onderhandelen uiteindelijk van Vitesse naar zijn favoriete club Ajax. In het tweede duel in de competitie ontmoet hij zijn ex-ploeggenoten weer.

Sikora verwacht dat een gedeelte van de Vitesse-aanhang hem niet zal toejuichen als hij zondag het veld betreedt. De aanvaller denkt getrakteerd te worden op een fluitconcert. Hij kan het wel begrijpen. ,,Toen er sprake van was dat ik naar een Engelse club zou gaan, werd ik van veel kanten gefeliciteerd. Het feit dat ik uiteindelijk naar een concurrent ben gegaan vinden de Vitesse-supporters niet leuk. Ik kan me dat ergens wel voorstellen. Ik laat me er niet door afleiden, ik wil gewoon goed voetballen."

Voor Sikora kan het niet snel genoeg zondag 15.00 uur zijn. De wedstrijd is dan gespeeld en hij hoopt met drie punten het veld te zijn afgelopen. ,,Ik hoop dat ik heelhuids door de wedstrijd kom en dat we op dat tijdstip de overwinning kunnen vieren. Ik heb nu nog geen last van zenuwen, ik denk dat dat zondag wel komt."

,,Ik heb dingen gezegd over mijn ex-teamgenoten en zij over mij. Dat is niet erg. Wellicht zien de spelers het als een goede drijfveer om zich op een sportieve manier te wreken. Als zij daardoor scherp worden, heb ik daar geen problemen mee."

Bij Ajax voelt Sikora zich inmiddels helemaal thuis. ,,Ik ben goed opgevangen door iedereen en ik voel me goed in het 4-3-3- systeem dat we meestal spelen. Ik word veel aangespeeld op de flanken en dat ligt me wel. Vanaf het begin klikte het, ik heb geen aanpassingsproblemen gehad. Voor de wedstrijd tegen Vitesse ben ik extra gedreven. Op een goede manier, hoor. Ik ga iedereen helpen de bal af te pakken en dan moeten we gewoon winnen."