Menu

Sikora gelooft in het lot

Victor Sikora moest zich na zijn presentatie aan de pers haasten naar de kleedkamer. Daar hees hij zich in zijn nieuwe trainingsoutfit om de eerste training bij zijn nieuwe werkgever af te werken. Onder begeleidend applaus van de supporters begaf hij zich op het veld. Na afloop van de training stond hij de aanwezige media te woord.

De hele affaire rondom zijn transfer zorgde bij de speler zelf ook voor onrust. Toch heeft hij altijd geloofd in een goede afloop. ,,Nu alles over is, is een last van mijn schouders gevallen. De afgelopen weken bestonden uit veel getouwtrek en onderhandelingen. Toen Ajax de eerste keer uit beeld verdween, had ik mijn zinnen gezet op de Premier League. Ik had in mijn hoofd al afscheid genomen van Vitesse, dus daar wilde ik niet naar terug. Ik heb er alles aan gedaan om de transfer naar Fullham te laten slagen, ik heb daar een een keuring van dertien uur ondergaan. Maar toen ketste het af op de betaling. En als je geen handtekening hebt gezet, heb je niets. Het boek Fullham heb ik toen meteen dicht gedaan. Als Ajax niet terug was gekomen had ik de knop om moeten zetten en toch weer bij Vitesse moeten gaan spelen, daar ben je professional voor."

Maar gelukkig kwam Ajax wel weer in beeld. De speler werd zondagochtend in Amsterdam gekeurd. Deze keuring was, in tegenstelling tot die in Engeland, zo voorbij. Om half twaalf was alles rond. ,,Vooral mijn moeder was erg blij. Ze keek me niet meer aan toen de kans bestond dat ik naar Engeland zou gaan!", lacht Sikora.

De aanvaller is zichtbaar blij met zijn nieuwe werkgever. ,,Ik werd heel warm ontvangen, iedereen was erg belangstellend. Ik heb het shirt nog niet aan gehad, want ik moest na de persconferentie meteen gaan trainen. Maar toen ik het in mijn handen had, gaf het een warm gevoel. Ik heb het aan mijn vader meegegeven, dit eerste shirt wordt meteen ingelijst."

Sikora trainde nog niet met de groep. De aanvaller moet langzaam weer in conditie komen. Sikora: ,,Het viel me eerlijk gezegd mee vandaag. Ik mis de weerstand van de groep, die moet ik nu langzaam opbouwen, dus het is niet raar dat ik alleen maar heb gelopen. De afgelopen dagen in Engeland heb ik niet kunnen trainen, daarvoor liep ik in Deventer wat bruggetjes op en af. Ik ben blij dat ik weer op het groene veld sta. Het is fijn bij deze groep te horen, Ajax heeft stuk voor stuk gave spelers. "

Ronald Koeman heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij de anvaller van Vitesse graag naar de hoofdstad wilde halen. Zowel voor de trainer als voor Sikora zelf is alles op zijn pootjes terecht gekomen, want Ajax was ook voor de aanvaller eerste keus. Sikora is blij dat hij is herenigd met zij oude trainer: ,,De anderhalf jaar dat ik met Koeman heb gewerkt was fantastisch. Koeman had tegen me gezegd dat zijn werk om mij een betere speler te laten worden nog niet af was."

De hoop toch komend seizoen voor Ajax uit te komen had Sikora nooit helemaal opgegegeven. ,,Marc Overmars had het al tegen me gezegd. Hij zei: ,,Wedden dat jij toch bij Ajax gaat tekenen?" En zo is het. Alles kan gebeuren, het is de wet van de voetballerij. Dat blijkt maar weer uit deze soap", besluit de Ajacied.