Menu

Sikora gepresenteerd in Arena

Victor Sikora werd maandagochtend door Ajax gepresenteerd aan de pers. Aansluitend zette de aanvaller zijn handtekening onder het vierjarig contract. Algemeen directeur Van Eijden deed hetzelfde. Nu kan niets meer tussen de speler en de club komen.

Koeman liet vanwege privé-omstandigheden verstek gaan, zijn assistent Ruud Krol nam de honeurs waar achter de tafel in de perskamer van Ajax.

Er ging een lang proces van onderhandelingen aan de transfer van Sikora naar Ajax vooraf. Ajax kon niet bieden wat Vitesse voor zijn speler wilde hebben. Het leek vorige week op niets uit te lopen, toen bekend werd dat de aanvaller naar Fullham was vertrokken om daar te praten over een overgang. Die ketste af, waardoor Ajax weer in beeld kwam.

Sikora had het niet onder stoelen of banken gestoken dat zijn voorkeur uitging naar de Amsterdamse club. UIteindelijk werd dit weekend de knoop doorgehakt, waardoor maandag 22 juli de boeken ingaat als de eerste werkdag van Sikora bij Ajax.

Op de persconferentie maandagochtend lichtte Van Eijden het standpunt van Ajax toe. Hij benadrukte dat het geen kwestie was geweest van niet méér willen bieden voor de speler. De directeur moet de continuiteit van de club waarborgen en wilde daarom geen te groot risico nemen. ,,Gebleken is achteraf dat het meer bieden van een andere club niet geleid heeft tot het daadwerkelijk kunnen betalen. Daarom zijn wij bijzonder verheugd dat Vitesse alsnog bij ons is gekomen met de vraag of wij nog interesse hadden voor Sikora. Gelukkig hebben wij van de omstandigheden gebruik kunnen maken om de transfer rond te krijgen", lichtte Van Eijden toe.

Leo Beenhakker overhandigde na het zetten van de handtekeningen het shirt aan de kersverse Ajacied. Sikora zal komend seizoen met rugnummer zevenentwintig spelen.

Daarna kwam kwam Sikora zelf aan het woord. Hij had zelf nog altijd rekening gehouden met zijn transfer naar Ajax. ,,Zolang er nog nergens een handtekening is gezet, moet je overal rekening mee houden. Alles is gelukkig op zijn pootjes terecht gekomen, want Ajax is altijd mijn eerste keus geweest. Ik ben nu bij de club waar ik wil zijn", aldus een opgeluchte Sikora.

Op de vraag hoe zijn week eruit had gezien antwoordde hij droog: ,,Zeven dagen lang". Sikora vertelde dat de onderhandelingen met Fulham nooit erg hoopgevend waren. ,,Het was allemaal een beetje wazig. Ik voelde aankomen dat het niet doorging, dus ik ben donderdag terug naar huis gevlogen. Nu ben ik blij dat ik in Nederland kan blijven. In mijn hoofd had ik al afscheid genomen van Vitesse, maar ik wilde niet nog een club afzeggen, je kunt er altijd naar gaan luisteren. Als dat niet lukt en het neemt uiteindelijk zo'n wending is dat alleen maar gelukkig voor mij", benadrukte Sikora nogmaals.