Menu

Sikora is weer fit genoeg, nu nog een wedstrijd

De dag na het bereiken van de kwartfinale tegen Groningen in de Amstel Cup, trainde de basiself binnen. Alleen de reserves en de invallers kwamen naar buiten, plus Sikora en Mendes da Silva.

De reserves en de spelers van Jong Ajax oefenden een aantal partijvormen, onder leiding van Bruins Slot en Krol. Het was donderdagochtend een van de weinige keren dit seizoen dat Bruins Slot niet op een apart gedeelte van het veld bezig was met het herstel van geblesseerde spelers. Behalve de Ajacieden die nog niet aan revalideren op het veld toe zijn, Heitinga, Wamberto en Litmanen, is iedereen weer zo goed als fit. Vandaar dat de assistent-trainer zich weer kon bemoeien met iets anders dan een hersteltraining.

O'Brien heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld, Mendes da Silva heeft al wat ritme opgedaan bij Jong Ajax. Alleen Sikora mist nog wedstrijdritme. De aanvaller zou maandag voor het eerst dit kalenderjaar speelminuten krijgen bij het elftal van John van 't Schip, maar omdat het competitieduel is uitgesteld naar 17 maart, zal de aanvaller nog iets langer geduld moeten hebben.