Menu

Sikora: Oranje Europees kampioen!

Oranje wordt de nieuwe Europees kampioen. Zestien jaar nadat Marco van Basten en consorten de titel wonnen in Duitsland, staan Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Johnny Heitinga met de handen in de lucht. Althans, dat is het scenario dat Victor Sikora voor zijn collega's heeft bedacht.

De zegetocht die Sikora heeft uitgestippeld voor Oranje is imponerend te noemen. Zes overwinningen op rij leiden naar de Europese titel. Via krappe 2-1 zeges op Duitsland en Tsjechië bereikt Nederland de kwartfinale. Dat de Letten ook nog met 4-0 opzij worden geschoven, nemen zijn Ajax-collega's nog even mee. Zelf kan de rappe buitenspeler waarschijnlijk weinig zien van de poulewedstrijden omdat hij op safari is in Afrika, maar hij zal zich zeker op de hoogte laten houden van de verrichtingen van Oranje.

Want in zijn prognose draait de Nederlandse ploeg op volle toeren en daardoor wordt Italië met 2-0 verslagen en is het elftal zelfs te goed voor favoriet Frankrijk dat er in de halve finale aan moet geloven. Met 2-1 plaatst Oranje zich voor de finale.

Tegenstander in de finale is het gastland dat volgens Sikora niet met geweldige overtuiging de eindstrijd heeft gehaald. Maar het thuisvoordeel speelt behoorlijk mee. Griekenland heeft met een 3-0 nederlaag niets in te brengen in het openingsduel en Rusland gaat met 2-0 ten onder. Spanje houdt gelijke tred met het buurland, maar gescoord wordt er in de laatste poulewedstrijd niet meer. Hoeft ook niet want beide landen weten zich verzekerd van de kwartfinale.

Daar is Engeland het volgende slachtoffer van de thuisploeg, die met 1-0 wint. Het opvallende Tsjechië kan Portugal net niet afstoppen (1-2) waardoor Nederland en Portugal onderling moeten uitmaken wie zich tot Europees kampioen gaat kronen.

Na 90 minuten is het nog niet beslist. Elk land weet één keer te scoren en strafschoppen moeten de beslissing brengen. Nederland schudt de onzekerheid van zich af en via een zenuwslopende strafschoppenserie wint Oranje het kampioenschap!

Ook de topscorer van het EK komt uit het Oranje-kamp. Patrick Kluivert, door Barcelona afgedankt, schiet de meeste goals binnen.

Je kunt alle voorspellingen van Victor Sikora in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com.