Menu

Sikora vindt vergelijking met Overmars nog steeds 'geinig'

Hij wordt er nog niet moe van, Victor Sikora. Al sinds overgang naar Ajax wordt hij vergeleken met Marc Overmars. ,,Dat vind ik geen probleem. Wel geinig zelfs, want dan praten ze na mijn dood waarschijnlijk ook nog over mij." Deze en vele andere antwoorden van de linksbuiten op de vragen die door supporters zijn gesteld, lees je terug in het vraaggesprek.

In the same moment you wear the Ajax shirt, is it true your heart is beating 200% over?
Antonio Quintela Martinez (Bueu, Pontevedra Spanje)

,,No, if that happens, I'm dead. But I must tell you that it's always a very special feeling to wear the Ajax-shirt."

Je stond in de belangstelling van een hoop clubs maar wilde per se naar Ajax. Wat maakt Ajax zo speciaal?
Herman (Dokkum)

,,Dat het een Nederlandse club is, vond ik belangrijk en dat het bovendien een topclub is. Dat zijn PSV en Feyenoord ook wel, maar Ajax heeft iets extra's."

Hey Victor
Is het moeilijk om bij een club als Ajax je draai te vinden?

Dennis Bliek (Heinkenszand)

,,Op verschillende momenten wel. Als je hier 1-0 voor staat bij rust en je denkt dat je goed hebt gespeeld met het team, dan kun je nog worden uitgefloten. Daar moet ik aan wennen. Mensen willen hier niet alleen dat je wint, maar ook dat je mooi voetbal laat zien."

Hey Victor! Alles goed? Ik keek heel erg uit naar je komst; eindelijk een linksbuiten! Wat vind je van je resultaten tot nu toe?
Martijn Huysman (Amsterdam)

,,We staan weer alleen bovenaan, dus in dat opzicht gaat het goed. En met mij persoonlijk ging het in het begin goed, maar toen kreeg ik een kleine terugslag en daar ben ik nu weer uit aan het kruipen. Bij Lyon ging het al beter en zondag tegen NEC ging het ook goed. Alleen het geluk is er nog net niet, anders had ik wel twee keer gescoord."

Ging je juichen toen Vitesse de 3-3 scoorde tegen Werder Bremen? In hoeverre leef je zeg maar nog mee met je oude club?
Nikki (Zoetermeer)

,,Ik juichte niet, maar ik vind het wel heel mooi voor mijn oude club dat ze zo'n resultaat hebben weten te bereiken. De wedstrijd heb ik niet gezien, want ik had iets anders met Ajax. Ik werd wel via sms op de hoogte gehouden."

Hey victor, ik ben een enorme fan van je en wat ik graag zou willen weten is wat je lievelingsgerecht is, en wat je voor een wedstrijd neemt om te eten. Suc6 bij ajax.
Yvonne

,,Schnitzel met opgebakken aardappelen. Dat eet ik elke week wel een keer. Op een wedstrijddag eet ik bijna niets. Ja, een broodje met hagelslag misschien maar verder niet. Ik ben veel te bang dat ik buikkramp krijg. Dat is me een keer gebeurd toen ik met Go Ahead in de nacompetitie bij VVV speelde. Daarna dus nooit meer."

Toen je begon met voetbal had je toen al veel talent of is dat later pas gekomen, wat heb je gedaan om profvoetballer te worden?
Rob

,,Ik denk dat als je talent hebt, dat je daarmee bent geboren. Ik stak altijd wel boven de andere kinderen in mijn team uit. Dan is het te hopen dat je via goede begeleiding dat talent waar kan maken. En wat ik heb gedaan om profvoetballer te worden? Tsja, het is vooral de vraag wat ik heb gelaten. Tot ik bij Vitesse kwam was ik altijd op tijd thuis, heb m'n school afgemaakt. Pas toen ik eenmaal bij Vitesse zat, kon ik meer genieten. Wel met mate uiteraard."

Hé Victor, veel plezier in je nieuwe woning in Amstelveen. Gloeit het hart al een beetje rood met wit? Mijn vraag aan jou is of je ook nog een andere positie hebt waar je graag speelt naast de linksvoor positie en of je het moeilijk vond om je aan te passen aan het Ajax-systeem of je überhaupt aan te passen aan je nieuwe werkomgeving? Ik vind dat je erg hard werkt op het veld en alles geeft, alleen heb ik de echte Sikora nog niet gezien, maar dat komt vanzelf wel. Doe je best en ik hoop dat we er weer een echte buitenspeler bij hebben.
Roy (Hollandscheveld)

,,Ik speel ook graag achter de spitsen. Zo speelde ik ook bij Vitesse, maar bij Ajax ben ik vooral voor de buitenkant gehaald."

Wat vind je van de loting?
Eric-Jan van Elzakker (Halsteren)

,,Deze poule was bij voorbaat al favoriet bij mij. Het zijn weer zes finales. Van de drie tegenstanders is Arsenal de meest aansprekende club. Dat is mijn cluppie. Als je daar in het stadion bent, kun je de fans bijna aanraken. Dat werkt volgens mij wel motiverend, daar wel, omdat je weet dat ze niets raars doen. Ik vind het zo mooi dat als een speler een doelpunt maakt, hij zo in de armen van het publiek valt. Fantastisch."

Beste Victor, Ik heb je altijd een sympathieke voetballer gevonden, ondanks ik Vitesse nooit een mooie club vond (kom uit Nijmegen) maar mijn vraag is als volgt:
vorig jaar in de wedstrijd Vitesse - Ajax trapte Wamberto jou in de laatste minuut op een gevoelige plek. Hoe is jullie relatie nu? Jullie zijn immers tevens concurrenten.

Joeri (Nijmegen)

,,Direct nadat hij het had gedaan, zei hij al sorry. Dat is prima. Zoiets kan gebeuren. We kunnen goed met elkaar opschieten hoor, we zijn gewoon collega's."

Beste Victor, in welke formatie en op welke positie speel jij voor jouw gevoel het beste?
Romesh (Den Haag)

,,Voor het gevoel speel ik het beste in een twee-spitsensysteem door de vrijheid die je hebt als je achter de twee spitsen speelt."

Wie bewonder je het meest van Ajax?
Lisa (Hoofddorp)

,,Cristian Chivu. Ik vind het knap dat hij zo'n leiderskwaliteit heeft op zo'n jonge leeftijd."

Victor, hoe heb je de overgang ervaren van een subtopper naar een topclub zoals Ajax. Is de manier van trainen anders ondanks dat je onder dezelfde trainer traint, of is de intensiteit anders, ligt de snelheid hoger of is de kwaliteit van de training hoger?
Kortom wat maakt het verschil?

T.Bosgraaf (Coevorden)

,,De trainingsintensiteit ligt veel hoger. Er wordt meer van je gevraagd, ook doordat de kwaliteit en snelheid van de andere spelers hoger is moet je mee. Als je hier op het trainingsveld een keertje niet beweegt dan valt 't op. Je moet blijven gaan. Dat vind ik best zwaar."

Als je geen voetballer was, wat zou je dan voor een beroep doen?
Martin (Leeuwarden)

,,Ik denk automonteur. Ik heb voor mijn opleiding stage gelopen als automonteur, bij scheidsrechter Temmink. Ik hoefde weinig te doen, we praatten alleen over voetbal. Het uit elkaar halen van auto's lukt nog steeds wel goed. In elkaar gaat een stuk moeilijker want er is zoveel veranderd de laatste jaren. Ik heb het met Temmink nooit gehad over die tijd. Dan krijg ik direct een gele kaart denk ik, haha."

Wie is de beste verdediger waar je ooit tegen hebt gespeeld?
Gilbert

,,Ik denk dat ik die nog moet krijgen. Want die Cafú van AS Roma is erg goed. Ook Zanetti van Inter was trouwens de minste niet. Al die Italiaanse verdedigers zijn bikkels."

Hoe voelt het voor jou om altijd en eeuwig vergeleken te worden met Marc Overmars?
Camiel (Cuijk )

,,Daar heb ik geen probleem mee. Ik vind het zelfs wel geinig. Als onze carrières zich eens helemaal zouden spiegelen zeg. Dan zullen de mensen ook na mijn dood nog over 'die Sikora' praten."

Wat is jouw doel om te halen dit voetbaljaar?
Wybe Blankvoort (Son en Breugel)

,,Het eerste doel is mijn eerste kampioenschap van Nederland te pakken. Dan wil ik de beker, dus de dubbel, ook nog meenemen. En een ronde verder komen in de Champions-League. Voor mij persoonlijk hoop ik nog veel te spelen dit jaar en wat goals mee te pikken."

Met wie heb jij in de Champions League allemaal shirtje geruild? En wat denk je van de kansen in de tweede ronde?
Martin Stam (Dordrecht)

,,Bij Inter heb ik geruild met Camara en tegen Lyon met Dhorasoo. Dat vond ik een goede speler en ik dacht 'die moet ik hebben'. In mijn vorige huis had ik de shirts ingelijst, maar nu heb ik ze allemaal opgevouwen en in een doosje gedaan. Mijn verwachtingen: Ik denk dat we nog een ronde verder kunnen komen. Van Roma kunnen we zes punten halen en als PSV Arsenal al op 0-0 kan houden, dan zit er voor ons misschien wel meer in."

Als je tegen Vitesse moet heb je dan extra kracht omdat het je ouwe ploeg is?
Michael (Maassluis)

,,Zeker. Ik heb dat bij Ajax nog niet gehad, omdat ik er niet bij was toen we naar Arnhem gingen. Ik heb het wel gehad toen ik met Vitesse tegen Go Ahead speelde. Ik wilde laten zien dat ik me nu in de kijker had gespeeld. Voor een wedstrijd tegen je oude club moet je superfit zijn en geconcentreerd in het hoofd."

Als ik kijk naar mijn broer die een profvoetballer wil worden, zie ik eerder mijn vaders droom dan die van mijn broer. Mijn vraag is dan: hoe groot is jouw vaders invloed geweest op jouw droom als profvoetballer?
Leonie (Amsterdam)

,,Als er iemand invloed had dan was het mijn vader wel. Toevallig had ik het daar dinsdagavond nog over met Karel Aalbers. Ik kwam hem tegen bij Go Ahead - Den Bosch en hij vroeg precies hetzelfde. Mijn vader bemoeide zich overal mee, wilde ook overal bij zijn, maar de belangrijkste beslissingen liet hij altijd aan mij over. Van hem hoefde ik niet per se voetballer te worden. Hij had het ook prima gevonden als ik timmerman of automonteur was geweest."

Wat wordt er meestal gezegd in het ‘rondje’ dat jullie maken voor de wedstrijd en helpt het? Succes verder in de tweede ronde
Danny (Oudewater)

,,Jongens, we gaan vol gas geven, kort erop en laten het publiek genieten. En dat in negentien talen, haha."

Je eerste doelpunt voor Ajax was meteen tegen een grote club, Manchester United, wat voelde je toen je scoorde?
Mark Stafleu (Veldhoven)

,,Ik dacht meteen 'hier doe je het voor', ik hoop dat er meer volgen. Maar direct daarna dacht ik 'ik hoop niet dat het publiek verwacht dat ik in elke wedstrijd ga scoren'.

Beste Victor Sikora, wat ik eigenlijk vragen wou, is wat doe je in je vrije tijd ?
Kevin de Lorijn (Didam)

,,Ik heb geen vrije tijd, haha. Ja, nu ik dichterbij het stadion woon, natuurlijk wel wat meer. Ik golf af en toe en nu Sinterklaas eraan komt heb ik het druk met dingen regelen voor neefjes en nichtjes."

Heb je vaste taferelen voor de wedstrijd? Of ben je niet zo bijgelovig?
Max Hafkamp

,,Ik ben niet bijgelovig. Nooit geweest ook. Maar sinds mijn opa is overleden, kijk ik voor elke wedstrijd wel even naar boven. Zo van 'let je op, opa. De wedstrijd gaat beginnen'."

Hallo Victor Sikora
Ik vind het erg leuk dat ik je een vraag mag stellen! Wat denk je zelf dat je kan worden qua voetballer? Niveau Ajax, Arsenal of misschien wel nog hoger of lager? IK stel deze vraag niet omdat je nu misschien een beetje in een dipje zit maar ik wil weleens weten wat je zelf denkt te worden! Sterkte in de Eredivisie en in de Champions Leaugue, doeg Michiel

Michiel Van Der Werf (Leersum)

,,Op dit moment zit ik eigenlijk iets onder het niveau van Ajax. Eerst moet ik daarop zien te komen en van daaruit kijken of je nog hoger kan. Dat weet je nooit. Als je zomaar drie wedstrijden in de Champions League speelt, kan dat best."

Je bent in het veld altijd heel druk en opvliegerig.
Hoe ben jij buiten het veld?

Jos Delgrosso (Leeuwarden)

,,Ik ben erg rustig. Ik luister graag naar iedereen en hoef niet zo nodig op de voorgrond. Ik doe liever vier stapjes naar achteren dan twee naar voren."