Menu
Silooy gedijt goed in de States

Silooy gedijt goed in de States

Ajax Summer Camps bivakkeerde afgelopen week in de Verenigde Staten. De voetbalkennis van Ajax is overal zeer gewild, mede daarom zijn in het verleden voetballers als Johan Cruijff en Wim Suurbier al eens neergestreken in Amerika. Nu werkt oud-Ajacied Sonny Silooy als hoofd jeugdopleiding bij DC United in Washington.

,,Ik heb het hier zó ontzettend naar mijn zin in dat ik zelfs wel in de Verenigde Staten zou willen blijven”, vertelde de voormalige vleugelverdediger van Ajax in New York, waar Ajax TV met Ajax Summer Camps meereisde.

,,Mijn doel is hier om de jeugdopleiding op een hoger plan brengen”, legt Silooy uit, die een jaar geleden in dienst kwam bij DC United. ,,Qua instelling en inspanning zit het wel goed, maar we willen er meer voetbal inbrengen. Bij de U14 en U16 zagen we het afgelopen jaar al verbetering.”

Silooy woont op slechts een paar kilometer van het Witte Huis. Vlak voor zijn komst gaf de selectie van DC United nog een clinic in de tuin van president Obama, wiens dochters van voetbal houden. De club uit de residentie heeft een aardige palmares. Want op het shirt van Silooy prijken vier sterren, eentje meer dan bij Ajax. ,,Dit zijn vier sterren van zilver, die van Ajax zijn van goud en staan voor 30 titels. DC United veroverde er vier.”

Er is maar één Nederlandse club waar Silooy wil werken: Ajax. Er is maar één Nederlandse club waar Silooy wil werken: Ajax.

Van een terugkeer naar Nederland is vooralsnog geen sprake. ,,Er is overigens ook maar één club waarvoor ik in Nederland zou willen werken”, vertrouwt Silooy Ajax TV toe. ,,En dat is Ajax.” Met die club veroverde hij 25 jaar geleden de Europa Cup II. Silooy gaf de voorzet waaruit Marco van Basten de enige treffer scoorde in de finale tegen Lokomotiv Leipzig. ,,Ik heb nog wel een voorzet in de benen, maar of die zo mooi op iemands hoofd komt, weet ik niet," is de 25-voudig international bescheiden.

Ajax TV reisde mee met Ajax Summer Camps naar de Verenigde Staten en maakte daar een mooie reportage, die je binnenkort kan zien bij Ajax TV.

Tekst en foto's: Ajax.nl