Menu
Silva: ‘Ajax moet uitgaan van eigen kracht’

Silva: ‘Ajax moet uitgaan van eigen kracht’

Bruno Silva speelt zondag zijn eerste Klassieker. De nieuwe Ajacied kijkt uit naar het duel en lijkt te weten hoe Feyenoord verslagen moet worden. ,,We moeten meer uitgaan van eigen kracht."

Bruno Silva maakt zich op voor zijn eerste Klassieker. Bruno Silva maakt zich op voor zijn eerste Klassieker.

Het is de dag na Ajax - PSV. Bruno Silva kon de slaap vannacht maar moeizaam vatten. Dat heeft hij altijd na een verloren wedstrijd, maar dit keer was het erger. ,,Dit was een cruciale wedstrijd”, zegt de Uruguayaan. ,,We hadden moeten winnen. De opbouw was redelijk, we hebben zeker vier goede kansen gehad en af en toe waren er mooie combinaties. Toch verloren we. Wat we nu moeten doen? Kijken wat er mis ging, en dat verbeteren. Kijken wat er goed ging, en dat doorzetten.”

Maar wat ging er woensdagavond dan mis in de ArenA? ,,We moeten meer van onszelf uitgaan, van onze eigen kracht. Ajax hoeft voor niemand bang te zijn.”

Over zijn eigen wedstrijd is Silva redelijk tevreden. ,,Het kan altijd beter”, zegt hij. ,,Ik moet nog meer ingespeeld raken op mijn nieuwe ploeggenoten. Ik ben hier natuurlijk pas een week. Maar tegen PSV ging het al beter dan tegen Vitesse. Ik ging ook wat vaker mee naar voren. Dat is toch het spelletje dat ik liefste speel.”

Bruno Silva gaat het duel aan met Royston Drenthe in de play-offs van afgelopen seizoen. Feyenoord is geen onbekende tegenstander van de Uruguayaan. FOTO: PRO SHOTS. Bruno Silva gaat het duel aan met Royston Drenthe in de play-offs van afgelopen seizoen. Feyenoord is geen onbekende tegenstander van de Uruguayaan. FOTO: PRO SHOTS.

Door het verlies is het gat met koploper PSV gegroeid tot acht punten. Op de wedstrijd tegen Feyenoord komt zondag nog meer druk te staan op de Ajacieden. Silva weet het. ,,Maar druk is niet erg”, zegt hij. ,,Als voetballer moet je spanning voelen, je moet dat rare gevoel in je buik krijgen vlak voordat een wedstrijd begint. Als je dat niet meer hebt, kan je net zo goed stoppen.”

Voor Silva wordt het zondag zijn eerste Klassieker. Maar Feyenoord is geen onbekende ploeg voor de rechtervleugelverdediger. Met Groningen speelde hij al meerdere keren tegen de Rotterdammers. De laatste keer was 25 november in de Euroborg. Groningen won met 3-2. ,,Ik stond op Giovanni van Bronckhorst”, herinnert hij zich. ,,Maar ook Tim de Cler kwam ik vaak tegen. Hij speelde als linksback en ik als rechtsback. Door onze drang naar voren kwamen we elkaar geregeld rond de middellijn tegen.”

Silva houdt er geen rekening mee wie zondag zijn directe tegenstander wordt. ,,Nee, daar wil ik me zo min mogelijk mee bezig houden. Nogmaals: we moeten uitgaan van onze eigen kracht.”

Ajax - Feyenoord live op internet zien?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal.nl >>