Menu
‘Silva past perfect in Ajax-plaatje’

‘Silva past perfect in Ajax-plaatje’

Bruno Silva mag zich de komende vierenhalf jaar Ajacied noemen. De Uruguayaan, die gaat spelen met nummer drie op zijn rug, tekende dinsdag een contract tot medio 2012.

Bruno Silva temidden van Adrie Koster en Martin van Geel. Bruno Silva temidden van Adrie Koster en Martin van Geel.

Nadat Silva dinsdagmiddag medisch werd goedgekeurd, werden even later in het kantoor van Martin van Geel de laatste handtekeningen gezet. Silva kreeg ook meteen zijn eerste Ajax-shirt uitgereikt, het shirt met rugnummer drie. ,,Fantastisch dat ik hier ga spelen”, zei de trotse vleugelverdediger. ,,Ajax is een grote club met een enorme uitstraling.” Nog een leuke bijkomstigheid: Silva wordt herenigd met landgenoot en voormalig ploeggenoot Luis Suarez. ,,We kennen elkaar natuurlijk ontzettend goed van FC Groningen. Hartstikke mooi dat we weer in hetzelfde team gaan spelen."

Bij de ondertekening hoort natuurlijk ook een glas champagne. Bij de ondertekening hoort natuurlijk ook een glas champagne.

Technisch directeur Martin van Geel toonde zich verheugd dat de transfer dinsdag kon worden afgerond. ,,Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen, waren we hard op zoek naar versterkingen in de verdediging. Bruno Silva is iemand die perfect past in het Ajax-plaatje: een échte vleugelverdediger.”

Silva kan woensdag tijdens de wedstrijd tegen Utrecht nog niet in actie komen voor Ajax omdat zijn overschrijving niet meer op tijd in orde kan worden gemaakt. ,,Maar misschien is dat helemaal niet zo erg”, zei Van Geel. ,,Nu heeft hij even de tijd om met iedereen kennis te maken en een beetje te wennen. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook nog helemaal niet getraind met Ajax”

Benieuwd naar het eerste interview met Bruno Silva als Ajacied? En de reactie van Martin van Geel en Adrie Koster? Houd dan de website van Ajax TV in de gaten. >>