Menu
Silva verwacht lastig Heerenveen

Silva verwacht lastig Heerenveen

Voor Bruno Silva hadden de afgelopen seizoenen de wedstrijden tegen sc Heerenveen een bijzondere betekenis. Als speler van FC Groningen mocht hij van iedereen verliezen behalve van de Friese concurrent.

,,De derby's tegen Heerenveen waren inderdaad speciale wedstrijden, waar iedereen naar uitkeek", verklaart de speler de prestigestrijd tussen beide clubs. Waar Silva tijdens zijn Groningse verblijf van tweeƫnhalf jaar nimmer won in Heerenveen, maakte hij bij Ajax snel een einde aan die negatieve reeks. De rechtervleugelverdediger, die sinds januari in Amsterdam speelt, kwam de voorbije maanden twee keer zegevierend van het veld in Friesland. De Uruguyaan is vast van plan die traditie zondag voort te zetten, maar beseft dat het opnieuw een lastig karwei wordt. ,,Heerenveen-uit is altijd moeilijk. Het is een fysiek sterke ploeg."

Daarnaast is het Silva opgevallen dat de top en subtop van de Eredivisie steeds meer naar elkaar toe kruipt. ,,Dit is mijn vierde jaar in Nederland", zegt de international. ,,In het eerste jaar wist je bijna zeker dat PSV en Ajax hun wedstrijden zouden winnen. Het tweede en derde jaar werd dat steeds minder en ik denk dat het dit jaar nog meer bij elkaar ligt."

Silva krijgt zondag in het veld vermoedelijk het meest te maken met de Heerenveense nieuwkomer Tarik Elyounoussi. Behalve de Noor met Marokkaanse roots kunnen ook Roy Beerens en Danijel Pranjic goed uit de voeten op de linkerflank. ,,Beerens is een goede voetballer", aldus de Zuid-Amerikaan. ,,Hij is snel. Misschien moet ik veel achter hem aan lopen of hij achter mij, dat kan natuurlijk ook." Ook met Pranjic als directe tegenstander heeft hij ervaring. ,,Ik probeer hem altijd kort te dekken, omdat hij met ruimte voor zich gevaarlijk is met zijn linkerbeen."

Afgelopen zondag tegen Vitesse startte Silva voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd in de basis. Afgelopen zondag tegen Vitesse startte Silva voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd in de basis.

Na de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion slaan Silva en zijn land- en ploeggenoot Luis Suarez hun vleugels uit naar Zuid-Amerika, waar zij met Uruguay twee WK-kwalificatieduels spelen. Eerst wacht het duo op zaterdag 11 oktober in Buenos Aires het lastige uitduel bij Argentiniƫ. Drie dagen later vindt in La Paz op 3600 meter hoogte de uitwedstrijd plaats tegen Bolivia. ,,Ik heb daar met Danubio gespeeld voor de Copa Libertadores. Dat kan echt niet", doet Silva zijn beklag over de zware omstandigheden. ,,Ik vind het echt gevaarlijk. Eerst werd het ook door de FIFA verboden, maar onder druk is besloten dat er toch mag worden gevoetbald." Navraag leert dat FIFA-baas Sepp Blatter inderdaad vorig jaar voor de Bolivianen een uitzondering heeft gemaakt, nadat hij eerder de maximale hoogte had bepaald op drie kilometer. Na hun vaderlandse besognes keren Silva en Suarez onmiddellijk terug naar Amsterdam, waar enkele dagen later de ontmoeting met hun voormalige club FC Groningen op het programma staat.