Menu
Simone Freling geridderd

Simone Freling geridderd

Simone Freling, directeur van de Ajax Foundation, is donderdagmiddag onder grote belangstelling geridderd in de Ronald McDonald VU Kinderstad. Burgemeester Smit van 's Graveland benoemde de maatschappelijk zeer betrokken Freling tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert Freling, die al sinds 1997 bij Ajax werkzaam is op de afdeling Public Relations en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, als 'iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben' en 'iemand die zich gedurende geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. Tijdens de feestelijke middag werd Freling door de voorzitter van de raad van bestuur Elma Mulder tevens benoemd tot 'Beschermvrouwe van Ronald McDonald VU Kinderstad'. ,,Ik ben zo dankbaar dat het Hare Majesteit heeft behaagd mij voor het vrijwilligerswerk te belonen en dan ook nog met zo'n hoge onderscheiding", reageert Freling emotioneel. ,,Dat mensen dan vinden dat ik dit verdien en de moeite nemen om het aan te jagen, vind ik echt geweldig", aldus de kersverse ridder.

Burgemeester Martijn Smit heeft Simone Freling haar Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Burgemeester Martijn Smit heeft Simone Freling haar Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

Freling heeft zich niet alleen voor VU Kinderstad ingezet. In 2005 was Simone Freling mede-oprichtster van STAA (Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA). Als bestuurslid van de 'Stichting Vrienden van de Mytyl-Tyltylschool' werft zij financiële middelen voor diverse activiteiten en onderwijsmiddelen. Zij is de stuwende kracht achter de stichting. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Only Friends, een sportclub voor kinderen met een handicap en het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland. Als sportraadlid van de Sportraad Amsterdam heeft zij gedurende zes jaar een bijdrage geleverd aan de sport in de stad Amsterdam en ze is bestuurslid van de jeugd sportraad. ,,Wij kregen het vrijwilligerswerk thuis met de paplepel ingegoten. Mijn 75-jarige moeder doet bijvoorbeeld nog steeds aan mantelzorg. Als er mensen zijn die het moeilijk hebben, da nprobeer ik altijd te helpen. Dit is toch de kroon op mijn vrijwilligerswerk, waarvan ik zelf overigens vind dat het normaal is om te doen."

De ridderorde geeft wel aan dat het vele vrijwilligerswerk dat Freling verzet, voor haarzelf dan normaal mag zijn, maar dat in de maatschappij toch heel bijzonder is. ,,Ik ben zeer verrast dat ik op 51-jarige leeftijd zo'n hoge onderscheiding krijg", besluit Freling haar reactie op de heugelijke middag.

Ajax TV was ter plaatse om verslag te doen van de festiviteiten rond de Koninklijke Onderscheiding van Simone Freling. Houd de website in de gaten voor dit item. Bovendien is het item vrijdagavond te zien in Ajax Club TV op Eredivisie Live.

Tekst:Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Simone Freling is verrast als zij de hoofdpersoon in de VU Kinderstad blijkt te zijn. Simone Freling is verrast als zij de hoofdpersoon in de VU Kinderstad blijkt te zijn.

Naar Ajax TV

Naar de Ajax Foundation