Menu
Simpele eerste zege voor Jong Ajax

Simpele eerste zege voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft maandagavond op de Toekomst zijn eerste zege in de Beloftencompetitie behaald. De Amsterdammers waren met 3-0 te sterk voor Jong Heracles. Florian Jozefzoon, Daley Blind en Mitchell Donald verzorgden de doelpunten.

Met ‘slechts’ drie tegentreffers kwamen de Almeloërs nog goed weg. Jong Ajax was het hele duel oppermachtig en gaf – uit slordigheid – alleen in de slotfase een spaarzame kans weg. Routinier André Ooijer pakte maandag de volle buit aan speeltijd. Echt noemenswaardige acties hoefde de Amsterdammer nauwelijks te maken. Ooijers aanwezigheid en sturende werk was waardevol genoeg. ,,André coacht en steunt de jonge jongens goed’’, blikte trainer Bryan Roy terug op het optreden van Ooijer. ,,Ook als hij zelf geen actie hoeft te maken, is hij waardevol. Je merkt het gelijk als zo’n ervaren speler meedoet.’’ Curieus genoeg schonk Ooijer de gasten vlak voor rust nog hun grootste kans. De Ajacied raakte een Almelose vrije trap nogal ongelukkig, waarna de bal tot opluchting van de thuisploeg net naast het doel van Marco Bizot verdween.

Het verzet van Heracles werd eigenlijk al vroeg in de openingsfase gebroken. Al in de eerste tien minuten nam Jong Ajax afstand van de Heraclieden. Na vier minuten schoot rechtsbuiten Florian Jozefzoon raak op aangeven van linksbuiten Marvin Zeegelaar. Vijf minuten later verzorgde Zeegelaar opnieuw de assist, maar ditmaal was Daley Blind de koele afmaker. Bij de 2-0 leverde ook Jozefzoon prima voorbereidend werk. In het vervolg liep Jong Heracles vooral achter de Ajacieden aan. Of eigenlijk: liet Jong Ajax de tegenstander vooral achter zich aan lopen. Naast Ooijer en zijn collega-verdedigers beleefde ook doelman Bizot een relatief rustig avondje. ,,Heracles was niet sterk, maar je moet zo’n wedstrijd toch winnen’’, vervolgde Roy, die samen met Albert van der Dussen de coaching en trainingen verzorgt. ,,Daar zijn we goed in geslaagd. Al had er vanavond wellicht meer in gezeten. Doelpunten bijvoorbeeld.’’

Linksbuiten Marvin Zeegelaar verzorgde de assist bij de 1-0 en de 2-0. Linksbuiten Marvin Zeegelaar verzorgde de assist bij de 1-0 en de 2-0.

De Ajacieden leken vooral na de twee snelle treffers aan te sturen op een monsteroverwinning. Een vertrouwenwekkende zege was ook precies wat Jong Ajax kon gebruiken. In speelronde 1 en 2 van de Beloftencompetitie 2010-2011 gingen de Amsterdammers telkens onderuit. Toch schonk ook de 3-0 zege - Mitchell Donald schoot na een klein uur fraai raak - de Ajacieden een voldaan gevoel, wist Roy. ,,Deze overwinning is goed voor de moraal en het zelfvertrouwen. We waren gevaarlijk over de flanken. Nu wel; in eerdere wedstrijden was dit minder. Toch hadden we misschien nog gevaarlijker kunnen zijn op bepaalde momenten.’’

Na de oogstrelende treffer van Donald (aan het secuur geplaatste afstandschot ging een fraaie individuele actie vooraf) daalde het spelniveau. Invallers Evander Sno (voor Darko Bodul) en Aras Özbiliz (voor de gretige Jozefzoon) lieten zich wel zien, maar succes bleef uit. Jong Ajax had de probleemloze overwinning op Jong Heracles toen al lang en breed veiliggesteld.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting van Jong Ajax - Jong Heracles en de reacties na afloop.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Daley Blind bekroonde zijn optreden met een treffer. Daley Blind bekroonde zijn optreden met een treffer.
De linkermiddenvelder werd kort na rust gewisseld voor Tom Overtoom. De linkermiddenvelder werd kort na rust gewisseld voor Tom Overtoom.
Mitchell Donald schiet raak na een fraaie vooractie. Mitchell Donald schiet raak na een fraaie vooractie.
Jong Ajax' nummer 10 heeft na zijn 3-0 alle reden tot vreugde. Jong Ajax' nummer 10 heeft na zijn 3-0 alle reden tot vreugde.
Centrale verdediger André Ooijer wint een kopduel. Centrale verdediger André Ooijer wint een kopduel.
Ook rechtsbuiten Florian Jozefzoon speelde een sterk duel. Ook rechtsbuiten Florian Jozefzoon speelde een sterk duel.
De trainers Bryan Roy (links) en Albert van der Dussen (tweede van links) zagen Jong Ajax moeiteloos winnen. De trainers Bryan Roy (links) en Albert van der Dussen (tweede van links) zagen Jong Ajax moeiteloos winnen.