Menu
Simpele horde voor Ajax A1

Simpele horde voor Ajax A1

Ajax A1 heeft een eenvoudige zege geboekt op FC Omniworld. In een eenzijdige wedstrijd met veel kansen wonnen de Amsterdamse talenten met 5-0.

,,Misschien is dit de ommekeer", hoopt trainer Sonny Silooy na de makkelijke overwinning op de nummer laatst Omniworld. ,,Want ze kunnen wel degelijk goed voetballen. Het is alleen zo jammer dat ze het tegen Feyenoord, Heerenveen en Sparta niet hebben laten zien. Vandaag was er veel beleving. We domineerden, namen het initiatief en waren creatief, maar hebben toch ook veel kansen gemist. Anders hadden we in de dubbele cijfers kunnen eindigen."

Na ruim een kwartier kwam Ajax, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Danillo en Nathaniel Will en de disciplinair geschorste Jordi Schell, op voorsprong. Vlatko Lazic zette goed voor vanaf de rechterkant en Renaldo Jongebloet tikte in, 1-0. Daarna kregen de Amsterdammers genoeg kansen om de voorsprong snel uit te bouwen, maar dat lukte pas in de 36ste minuut. De voorzet kwam wederom van Lazic. Jongebloet drukte dit keer niet zelf af, maar legde goed terug op Tom Overtoom, die binnen schoot, 2-0. Opnieuw kregen de gastheren veel mogelijkheden om naar een grote ruststand uit te lopen, maar daarvan werd er nog maar een benut voor de pauze. In de 43ste minuut rondde Marvin Zeegelaar een fraaie solo vanaf links uitstekend af, 3-0.

In de tweede helft kreeg B-junior Ricardo van Rhijn de kans te laten zien wat hij kon. Met de opdracht proberen door te zetten wat in de eerste helft was ingezet, ging Ajax inderdaad op dezelfde voet verder. Omniworld gooide alles op de aanval, gezien het feit dat ze met vier spitsen het veld inkwamen. Voor de thuisploeg kwam er zodoende veel ruimte. Opnieuw was het Ajax dat scoorde. In de 65ste minuut maakte Overtoom zijn tweede van de middag; ditmaal uit een vrije trap na een listige overstap. Een minuut later was de eindstand bereikt. Ajax onderschepte de bal, Omniworld stond verdedigend helemaal verkeerd en Jongebloet liet de Almeerse doelman in een een-tegen-een-situatie kansloos, 5-0.

Opstelling Ajax A1: Roy Ouwerkerk; Deniz Aslan (80. Timothy van der Meulen), Darryl Lachmann, Daley Blind, Cristian Supusepa; Joël Tillema (46. Ricardo van Rijn), Frank Olyve (80. Mitch Apau), Tom Overtoom; Vlatko Lazic (Jarchino Antonia), Renaldo Jongebloet, Marvin Zeegelaar.