Menu

Simpele winst Bayern München

Bayern München heeft het ritme te pakken. De komende opponent van Ajax in de UEFA Champions League won in de Bundesliga met 4-2 van Mainz. Volgende week woensdag komt de ploeg naar Amsterdam voor de laatste groepswedstrijd.

Na een matige competitiestart raakt Bayern München op stoom. De club uit Beieren won ook de thuiswedstrijd van FSV Mainz (4-2) en keek tevreden toe hoe het sterk gestarte Wolfsburg dit keer onderuit ging tegen Herta BSC (2-3). Het gat tussen beide
ploegen is gegroeid tot vijf punten.

Bij Bayern München nam Roy Makaay de derde treffer voor zijn rekening. De Nederlandse international staat na vijftien competitieduels op zes doelpunten. Zijn ploeg was zaterdag na één helft klaar met Mainz. Pizarro, Scholl en Makaay in blessuretijd hadden het klasseverschil al na 45 minuten in drie treffers uitgedrukt. Vervolgens was de slotfase nog enerverend. In de laatste zes minuten werd nog drie keer gescoord, waarbij twee keer door Mainz.

Juventus verspeelde zondagavond bij Inter in de slotfase een voorsprong van 2-0. Zalayeta en Ibrahimovic (strafschop) scoorden na rust. De treffer van de Zweedse oud-Ajacied was voor de coach van Inter het sein in te grijpen. Hij haalde Edgar Davids, die tegen zijn oude club in de basis mocht beginnen, en Andy van der Meyde eruit en verving hen door Vieri en Recoba. Een goede keus. Vieri zorgde met minder dan een kwartier te gaan voor de aansluiting. Adriano bezorgde de Milanezen, nog altijd ongeslagen, vijf minuten voor tijd het elfde gelijke spel van het seizoen: 2-2.

Bron: ANP