Menu

Simpele winst FC Kopenhagen

Ook zonder Jesper Grønkjaer is FC Kopenhagen een sterke ploeg. Dit weekeinde won de Europese opponent van Ajax met 4-0 van Vejle. Grønkjaer deed niet mee. Of hij woensdag van zijn blessure is hersteld, is nog een vraagteken.

Fredrik Berglund, oud-speler van Roda JC, trof tweemaal doel. Ook middenvelder Tobias Linderoth maakte twee treffers. FC Kopenhagen heeft door de zege nog steeds de minste verliespunten van alle clubs in de hoogste Deense competitie. Aanvaller Markus Allbäck maakte zijn rentree in de basisformatie van FC Kopenhagen. De oud-speler van Heerenveen is hersteld van een blessure en kan tegen Ajax spelen. Jesper Grønkjaer was nog niet van de partij. De buitenspeler hoopt dat hij komende woensdag wel speelklaar is.

Ajax verdedigt woensdag voor eigen publiek tegen FC Kopenhagen een voorsprong van 2-1. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de Champions League.

FC Kopenhagen heeft met het Zweedse Ogryte overeenstemming over Ailton Almeida bereikt. De Braziliaanse spits tekent een contract voor vier seizoenen. De kampioen legt ruim drie miljoen euro voor de aanvaller neer. Nog nooit eerder betaalde een Deense clubs zoveel geld voor een voetballer. Hij speelt nog niet tegen Ajax. De
verbintenis gaat pas in januari in.

Bron: ANP