Menu
Simpele zege Ajax A1

Simpele zege Ajax A1

Ajax A1 heeft een simpele thuiszege geboekt op Willem II/RKC A1. Na een 2-0 ruststand door doelpunten van Nick de Bondt (archieffoto) en Bas Kuipers, won de ploeg van trainers Fons Groenendijk en Kenneth Perez met 3-1. Sheraldo Becker scoorde Ajax' derde goal.

Ajax A1 was in de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC A1 heer en meester. Vanaf het begin had Ajax een overwicht op de lager geklasseerde gasten en in de tiende minuut leek dat al te resulteren in een voorsprong, maar Queensy Menig zag zijn inzet bij de eerste paal nog gered door een Tilburgs been. Vier minuten later was het wel raak. Tot verrassing van menigeen en misschien nog wel het meest van zichzelf, belandde een - waarschijnlijk als voorzet bedoeld - schot van rechtsbuiten Nick de Bondt onhoudbaar in het vijandelijke doel, 1-0.

Met mooie combinaties, goede steekballen en indrukwekkende solo’s legde Ajax, waarbij door de vele blessures slechts drie wissels op de bank zaten, de tegenstander zijn wil op. Bas Kuipers en Danzell Gravenberch mochten vanuit het centrum van de defensie doordringen tot de zestien meter aan de overzijde van het veld, maar hun afwerking was minder goed dan de acties die eraan vooraf gingen. Daardoor bleef de minimale voorsprong lang op het bord, maar in de 29e minuut kwam de verdiende tweede goal er toch. Bas Kuipers schoot de rebound na zijn eigen inzet alsnog over de doellijn, 2-0. Vijf minuten later had Menig zijn eerste doelpunt moeten maken. Hij was goed op weg toen de keeper al was gepasseerd, maar zijn inzet kon door een verdediger van de doellijn worden gered. Met de 2-0 ruststand deden de Ajacieden zichzelf in de eerste helft tekort.

Ajax A1 boekte een eenvoudige zege op Willem II/RKC. Ajax A1 boekte een eenvoudige zege op Willem II/RKC.

Maar in de derde minuut na rust schoot Ajax de derde achter doelman Nils den Hartog en leek een grote uitslag er toch in te zitten. De inzet van Sheraldo Becker in de korte hoek leek te zacht, maar de verdediger tastte mis, 3-0. Ajax bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde het overwicht in een grotere marge tot uitdrukking te brengen. Na een uur schoot Sinan Keskin nog tegen de paal en ook aan De Bondt, El Hasnaoui (2x) en invaller Derwin Martina waren de kansen niet besteed. Lichtpuntje bij Ajax A1 was de rentree van Boban Lazic. Na een blessureperiode mocht hij het laatste half uur meespelen en net als zijn collega-invaller Martina bracht hij nieuw elan in de ploeg. Dat mondde echter niet uit in een hogere score. Erger nog; het werd in blessuretijd zelfs 3-1 toen de bal na een corner achter doelman Peter Leeuwenburgh verdween.

,,Dit elftal heeft nog een lange weg te gaan", sprak trainer Fons Groenendijk na afloop enigszins ontevreden. ,,Dat je zo'n wedstrijd tegen Willem II overheerst, mag je verwachten. We kregen heel veel kansen en als het dan slechts 3-1 wordt, is het niet geweldig. Ik ben tevreden over de winst, maar zeker niet over de uitvoering."

Scoreverloop Ajax A1 - Willem II/RKC A1 3-1 (2-0)
14. De Bondt 1-0, 29. Kuipers 2-0, 48. Becker 3-0, 90+1. 3-1.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel; Branco van den Boomen, Sheraldo Becker (69. Derwin Martina), Abdelmalek El Hasnaoui; Nick de Bondt, Sinan Keskin, Queensy Menig (62. Boban Lazic)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst