Menu
Simpele zege Ajax Vrouwen op Leuven

Simpele zege Ajax Vrouwen op Leuven

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond in de BeNeLeague een eenvoudige zege behaald op Oud-Heverlee Leuven. Op de Toekomst won de ploeg van trainer Ed Engelkes met 3-0 dankzij twee goals van Desiree van Lunteren en een van Anouk Hoogendijk.

Vrijdagavond was in de BeNeLeague de Belgisch kampioen al bekend geworden. Standard Luik werd zonder zelf in actie te komen opnieuw landskampioen. De Ajax Vrouwen streven het landskampioenschap van Nederland na. Een daverende overwinning op OH Leuven zou daarbij zeer welkom zijn, gezien het betere doelsaldo van naaste concurrent FC Twente. De overwinning kwam er wel. Heel eenvoudig zelfs, maar daverend was die niet. Met een 3-0-zege was het krachtsverschil bij lange na niet in de score tot uitdrukking gekomen.

In het jubileumduel van Liza van der Most, zij haalde als eerste Ajax Vrouw het respectabele aantal van 75 officiële wedstrijden, had Ajax de nederige opponent uit België over de knie moeten leggen. Het leek er goed uit te zien nadat Desiree van Lunteren in de veertiende minuut de score vanaf elf meter opende. Elf minuten later lag ook de tweede Amsterdamse goal in het net. Met een mooi geplaatste kopbal verruimde Anouk Hoogendijk de marge, 2-0. Maar daarna bleef het lang stil in het strafschopgebied van Leuven.

Ajax probeerde het wel, maar de balaannames voorin waren net niet goed genoeg of de kracht ontbrak bij het laatste schot. De mooiste aanval uit de eerste helft viel in de 33e minuut te noteren. Jubilaris Van der Most werd door Kelly Zeeman - later uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd - weggestuurd. Zij legde terug op Inessa Kaagman die vervolgens over schoot. Zo bleef de beloning voor de fraai opgezette aanval uit.

Met een  mooie kopbal zette Hoogendijk Ajax op 2-0. Met een mooie kopbal zette Hoogendijk Ajax op 2-0.

In de tweede helft namen Daphne Koster en Leonne Stentler de verdedigende taken van Van der Most en Hoogendijk over. Dat het moederschap de voetbalkwaliteiten van Koster niet heeft aangetast bewees ze in de 55e minuut. Met een prachtige lange bal bediende Koster Marlous Piëete. Zij legde de bal vervolgens onbaatzuchtig breed waarna Van Lunteren haar tweede van de avond kon maken, 3-0.

Kansjes kwamen er verder voor Chantal de Ridder, opererend vanaf de flanken, Kaagman en Eshly Bakker maar geen van allen behaalden succes. Integendeel. Kaagman en Bakker haalden vanwege blessures het einde van de wedstrijd niet. Ajax had al drie keer gewisseld, waardoor er geen vervanging binnen de lijnen kwam. Maar ook met negen speelsters bleef Ajax die slotminuten simpel overeind. Leuven stelde niet veel voor. Tot een gedegen opbouw kwamen de gasten deze avond niet. De drie punten waren derhalve meer dan verdiend voor Ajax. Het enige verwijt is dat de thuisploeg de Belgische tegenstander niet op een grotere nederlaag heeft kunnen trakteren.

De competitie ligt nu enkele weken stil. Het eerstvolgende duel van de Ajax Vrouwen is op 14 maart als het bekerduel met sc Heerenveen op het programma staat.


Scoreverloop: 14. Van Lunteren (pen) 1-0, 25. Hoogendijk 2-0, 55. Van Lunteren 3-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Most (46.Stentler), Van Dongen, Hoogendijk (46. Koster), Hogewoning; Zeeman, Van Lunteren (70. Melin), Kaagman; Pieëte, Bakker, De Ridder


Houd Ajax TV in de gaten voor reacties van trainer Engelkes en enkele speelsters.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De basiself van Ajax voor het duel met OH Leuven.
Liza van der Most bereikte vrijdagavond als eerste van de Ajax Vrouwen de 75 officiële wedstrijden. Liza van der Most bereikte vrijdagavond als eerste van de Ajax Vrouwen de 75 officiële wedstrijden.
Desiree van Lunteren schoot twee keer raak. Desiree van Lunteren schoot twee keer raak.
Eshly Bakker had het geluk vanavond niet aan haar zijde. Eshly Bakker had het geluk vanavond niet aan haar zijde.
Leonne Stentler speelde de tweede helft ipv Van der Most. Leonne Stentler speelde de tweede helft ipv Van der Most.
De Ajax Vrouwen zijn blij met de zege. De Ajax Vrouwen zijn blij met de zege.
Kelly Zeeman werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Kelly Zeeman werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.