Menu
Simpele zege Ajax Vrouwen

Simpele zege Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben hun oefenduel met Wartburgia woensdag gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst leverde de eerste thuiswedstrijd van de Ajacieden een 7-0-overwinning op. Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes toonde zich naderhand vooral tevreden over de eerste helft.

De Ajax Vrouwen hadden geen enkel probleem met stadgenoot Wartburgia. Bij rust koesterde de thuisploeg op de Toekomst al een comfortabele 3-0-voorsprong. Eshly Bakker had de score al na zes minuten spelen geopend. Voor de pauze droegen ook Babiche Roof en Tessel Middag nog een treffer bij. De Ajacieden haalden vooral de eerste helft een goed niveau tegen Topklasser Wartburgia, vond Engelkes: ,,Je weet dat je als BeNe League-ploeg dominant moet spelen tegen een Topklasser. Dat hebben we de eerste helft goed gedaan. We gaven weinig weg en creëerden genoeg kansen. Over de eerste helft ben ik zeer tevreden.’’

De Ajax Vrouwen wonnen hun thuiswedstrijd met 7-0 van Wartburgia. De Ajax Vrouwen wonnen hun thuiswedstrijd met 7-0 van Wartburgia.

Direct na rust sloop slordigheid in het spel van de Ajacieden. Ook door de toenemende vermoeidheid werd veel ruimte prijsgegeven. ,,Ons spel was die fase minder. Speelsters speelden wat minder vanuit hun taak; we waren meer met onszelf bezig dan met de tegenstander. Daar heb ik toen ook wat van gezegd. Daarna ging het beter en kwamen we weer meer aan voetbal toe.’’ De oefenzege kwam niet meer in gevaar. Snelle goals na rust van Marjolijn van den Bighelaar en Claudia van den Heiligenberg bepaalden de tussenstand al op 5-0. Na de rommeligste fase, en het daaropvolgende herstel, sloegen (nogmaals) Van den Bighelaar en ook Chantal de Ridder nog toe.

,,Er is een groot kwaliteitsverschil tussen BeNe League en de Topklasse. Dat is vanavond ook wel gebleken’’, besloot Engelkes. De Ajax Vrouwen oefenen zaterdag nog tegen Buitenveldert. Het is het laatste meetmoment voorafgaand aan de start van de competitie, op 30 augustus. De Ajacieden gaan op die dag op bezoek bij Club Brugge KV.

Scoreverloop: 6. Eshly Bakker 1-0, 14. Roof 2-0, 25. Middag 3-0, 51. Van den Bighelaar 4-0, 63. Van den Heiligenberg 5-0, 83. Van den Bighelaar 6-0, 87. De Ridder 7-0.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs; Van der Most, Koster, Zeeman (46. Sharpe), Delleman; Manduapessy (59. Kaagman), Middag, Van den Bighelaar; Linda Bakker, Eshly Bakker, Roof (59. Van den Heiligenberg).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes: 'Er is een groot kwaliteitsverschil tussen BeNe League en de Topklasse. Dat is vanavond ook wel gebleken.' Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes: 'Er is een groot kwaliteitsverschil tussen BeNe League en de Topklasse. Dat is vanavond ook wel gebleken.'