Menu
Simpele zege op Huizen

Simpele zege op Huizen

Nadat vorige week GVVV werd verslagen, won Ajax Zaterdag 2 ook afgelopen zaterdag weer. Op het eigen Sportpark De Toekomst werd sv Huizen 2 met 2-0 verslagen door doelpunten van Dias de Oliveira en Post.

De eerste kans van de wedstrijd viel al snel te noteren toen Christoff Dias de Oliveira al na een paar minuten op het doel kon schieten. Vlak erna een kopkans voor Daan van Huffel na een voorzet van Djarno Hofland. Het tekende de aanvallende intenties van Ajax in de beginfase van het duel.

Na het goede begin zakte het bij de thuisploeg een beetje in. De passing werd te slordig en te traag om het gegroepeerd spelende Huizen te verrassen. Daarentegen konden de gasten ook amper gevaarlijk worden en zo kabbelde het duel een beetje voort waarbij alleen hoekschoppen aan beide kanten voor enige opwinding zorgden.

Na de pauze werd de score al snel verdubbeld toen de mee opgekomen Peter Post de bal knap langs keeper Van der Broek wist te spelen. Vlak daarna was het bijna weer raak voor de centrale verdediger uit een vrije trap, maar nu kon de keeper de bal wel keren en schoot Kid Ronday de rebound naast. Ajax was los en had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Djarno Hofland mikte echter op de paal na een fraaie aanval over diverse schijven. Dennis Wey verving Daan van Huffel en Dennis van der Welle kwam in het veld voor de aangeslagen Mick van Moerkerk. Voor het spelbeeld maakte het weinig uit. Ajax viel aan en Huizen deelde speldenprikjes uit via de counter.

De langdurig geblesseerde Ralph Hovestad verving Kid Ronday en scoorde bijna meteen uit een hoekschop. De middenvelder viel goed in, want vlak daarna wist hij bijna weer het net te vinden maar vooralsnog bleef het 2-0. Hierdoor bleef echter wel het gevaar op een verdwaalde Huizense counter. Peter Post wist vlak voor tijd nog te scoren, maar deze treffer werd voor vermeend buitenspel afgekeurd. Hierna wisselde coach Van der Wal de verdediger voor Mark Kaandorp en Dias de Oliveira werd vervangen door Linger. De wedstrijd was echter al beslist en zo blijft Ajax Zaterdag 2 prima meedraaien in de top.

Fotografie: Rob van Vliet