Menu
'Sinds mijn goal in de Klassieker voel ik me écht Ajacied'

'Sinds mijn goal in de Klassieker voel ik me écht Ajacied'

Amin Younes mocht donderdagavond elf minuten dromen van de winnende treffer tegen Celta de Vigo. Helaas voor hem en Ajax maakte de thuisploeg in de slotfase alsnog gelijk: 2-2. Toch was de Duitser na afloop gematigd tevreden. ,,Standard Luik en Panathinaikos hebben ook gelijkgespeeld, dus alles staat er nog precies hetzelfde voor. We gaan nog steeds aan kop in onze poule.”

Fris gedoucht arriveerde Younes na afloop in zijn Ajax-kostuum bij de spelersbus. Voordat hij instapte blikte hij terug op de voetbalavond in het noordwesten van Spanje. ,,Normaal gesproken moet je natuurlijk winnen als je twee keer op voorsprong komt. Na de 0-1 en de 1-2 hadden we de overwinning eigenlijk over de streep moeten trekken. Toch ben ik niet ontevreden met 2-2. De uitslag is ‘oké’, want Celta speelde ook goed. En zo’n uitwedstrijd in Spanje is natuurlijk niet makkelijk. Al met al kan ik dus wel leven met de uitslag. Bovendien hebben we nu een thuiswedstrijd in de UEFA Europa League voor de boeg. Dat is gunstig.”

,,Het was niet slecht vanavond, maar we kunnen een stuk beter. Dat weten we”, vervolgde Younes. ,,Het is nu zaak dat we de leermomenten van vanavond meenemen naar de volgende wedstrijd.”

7 februari 2016: Younes viert zijn goal tijdens Ajax - Feyenoord in de ArenA.
7 februari 2016: Younes viert zijn goal tijdens Ajax - Feyenoord in de ArenA.

Klassieker
Die volgende wedstrijd wacht komende zondag in De Kuip. Een duel van de buitencategorie, zo weet ook de linksbuiten inmiddels. ,,Ik heb vorig jaar in mijn eerste seizoen bij Ajax liefst drie Klassiekers (twee keer competitie en beker, red.) meegemaakt. Wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax zijn fantastisch. Wat me vooral is bijgebleven is de sfeer. Het is bijzonder om in zo’n ambiance te voetballen. En een goed resultaat kan je na afloop echt een kick geven. We krijgen nu de kans om de achterstand op Feyenoord te verkleinen. Het zou daarom fantastisch zijn als we zondag drie punten meenemen naar Amsterdam.”

71. GOAL #AJAX!! 1-2, Amin Younes! #UEL #celaja pic.twitter.com/eGaNRjLOls

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 oktober 2016

Younes weet ook wat het is om te scoren tegen de aartrivaal. ,,Na mijn goal tegen Feyenoord kreeg ik het gevoel dat ik vanaf dat moment écht Ajacied was. De Ajax-fans waren zo ontzettend blij met mijn doelpunt. Het maakte heel wat los.” Dan breekt er een lach op het gezicht van de aanvaller door. ,,Ik
voel me inmiddels echt lid van de Ajax-familie. En die goal tegen Feyenoord heeft daar vorig seizoen absoluut bij geholpen. Sinds dat moment weet ik wat het is om als Ajacied een ultiem geluksmoment te beleven.”

Familie
Hij zal het zondag in het stadion in Rotterdam zonder zijn familie moeten doen. Normaal gesproken zit de familie Younes bij de meeste (nationale) thuis- en uitduels van Ajax trouw op de tribune. ,,Dit weekend zitten ze lekker thuis voor de televisie. Ze trekken hun Ajax-shirt aan en zullen duimen voor de club. Hopelijk kunnen mijn teamgenoten en ik hen een mooie middag bezorgen. Want dan hebben wij en alle andere Ajax-fans het ook.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

Amin Younes heeft nu al zin in zondag! Check zijn boodschap op Snapchat: afcajax1900 👻😎 #UEL #celaja pic.twitter.com/W47DcdHL4k

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 oktober 2016