Menu
Singapore Sports Council leert van Ajax

Singapore Sports Council leert van Ajax

Een delegatie uit Singapore heeft afgelopen week zijn licht opgestoken bij Ajax. Drie leden van de Singapore Sports Council kwamen samen met vertegenwoordigers van de voetbalbond en een profclub naar Amsterdam voor een bezoek aan sportcomplex de Toekomst en de Amsterdam ArenA. Met name Dennis Bergkamp en Marc Overmars blijken bijzonder populair in Zuidoost-Azië.

Benedict Low was zichtbaar onder de indruk toen hij met zijn collega’s van de Singapore Sports Council de ArenA betrad. ,,Hier in Amsterdam volgen ze hetzelfde model als in Singapore. Ook daar is de lokale overheid eigenaar van het stadion. Daarom is dit voor ons een heel nuttig bezoek om te leren hoe alles hier werkt.” Met name het schuifdak en de perfecte grasmat kregen speciale aandacht van de delegatie uit Singapore.

Afgelopen zomer bracht Ajax B2 een bezoek aan Singapore. Het team van Frank Peereboom was samen met Michel Kreek in Azië voor de Lion City Cup. De talenten van Ajax wonnen het toernooi. Sinds die tijd is er contact tussen Kreek en de delegatie uit Singapore. Voorafgaand aan het bezoek aan de ArenA praatte hij het Aziatische bezoek bij over de Ajax-filosofie en ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding.

Tijdens hun rondgang over de Toekomst kwamen Low en zijn landgenoten onder anderen Dennis Bergkamp en Marc Overmars tegen. ,,Prachtig om te zien dat deze Arsenal-helden nu weer bij hun oude club terug zijn. In Azië is het Engels voetbal enorm populair. Met name Arsenal heeft veel fans in Singapore. Om die reden zijn Bergkamp, Overmars en Thomas Vermaelen extra bekend in Singapore. Maar ook Johan Cruijff, Marco van Basten, Wesley Sneijder en Luis Suarez worden door iedereen aan Ajax gelinkt. Daarom is het voor ons extra interessant om te zien hoe het eraan toegaat hier in Amsterdam.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

De delegatie uit Singapore legde alles nauwkeurig vast met de iPad. De delegatie uit Singapore legde alles nauwkeurig vast met de iPad.