Menu
Sinkgraven en Cassierra halen voor het eerst trekker over

Sinkgraven en Cassierra halen voor het eerst trekker over

Ajax won zondag zijn eerste competitiewedstrijd met 1-3 bij Sparta. Twee doelpuntenmakers schoten zichzelf de boeken in. Daley Sinkgraven en Mateo Cassierra maakten hun eerste goal in Ajax 1.

Voor Sinkgraven is Het Kasteel vruchtbare bodem gebleken. Het Rotterdamse stadion was het decor van de twee goals die hij in het betaalde voetbal heeft gemaakt voor Ajax.

Opluchting
De linkspoot was in april tijdens Sparta - Jong Ajax in de Jupiler League ook al doeltreffend geweest. Sinkgraven kegelde de bal toen kiezelhard in de kruising. Het was destijds niet voldoende om het kampioensfeestje te verstoren. Tijdens Sparta's rentree op het hoogste voetbalpodium van Nederland toonde Sinkgraven zich andermaal trefzeker. Hij tekende daarmee voor zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax. ,,Een grote opluchting", stelde de Assenaar, die inmiddels ruim anderhalf jaar voor Ajax speelt.

VIDEO | Sinkgraven: ‘Dit is een opluchting’ 👉 https://t.co/iX64AcEMmf #spaaja pic.twitter.com/KcH2TRXl1p

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 augustus 2016

Sinkgraven leverde ook nog de assist op de 1-3 van Cassierra, een speler die eveneens met een prettig gevoel zal terugkijken op het duel. Ook hij sloeg namelijk voor het eerst toe in Ajax 1. Cassierra speelde zijn derde officiële duel in Amsterdamse dienst. Het tweeluik met PAOK had voor de Colombiaan nog geen treffers opgeleverd. 

Davy Klaassen was tegen de Grieken wel op schot en trok zijn goede vorm door tegen Sparta. Daardoor loopt de aanvoerder van Ajax nu 1 op 1 met drie goals in evenzovele duels, een prima gemiddelde.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots